Man kan rejse til Sverige til lands, til vands og i luften

Sådan rejser du til Sverige

Ja, til lands er måske ikke helt korrekt i gængs forstand, for Danmark og Sverige har ingen landegrænse.

Men de to lande blev landfaste i 2000 da tunnelen fra Amager til den kunstige ø Peberholmen og Øresundsbroen derfra til Lernacken syd for Malmö åbnede.
Den knap 16 kilometer lange øresundsforbindelse har gjort det lettere at rejse til Sverige, og det er blevet en populær rejsevej. Over syv millioner køretøjer - personbiler, vare- og lastbiler, busser og motorcykler kørte over broen i 2015. Det er mere end en fordobling i forhold til trafiktallet for 2001.

Der er også togforbindelse over broen. Tog til Malmø krydser flere gange i timen, og fra Malmø er der forbindelser med hurtigtog til både Göteborg og Stockholm. På hverdage er der med afgang tidlig morgen en ekstra hurtig forbindelse. 4 timer og 44 minutter tager det da med X2000-toget at rejse mellem København og Stockholm.

Skal man have pas med til Sverige? Se reglerne her.

Sejlende til Sverige

Der er en håndfuld færge- og skibsforbindelser mellem Danmark og Sverige.
Fra Frederikshavn i Nordjylland sejler Stena Line til Göteborg, og rederiet har også en rute lidt længere mod syd, fra Grenå til Varberg.
Bornholmerfærgen sejler mellem Rønne og Ystad, hvorfra der er busforbindelse til København, og fra Sjælland sejler Scandlines færger i pendulfart de fire kilometer over Øresund mellem Helsingør og Helsingborg.

Læs mere om færgerne til Sverige.


I sommermånederne kan man også krydse Øresund via den svenske ø Ven. Da sejler Spar Shipping udflugtsbåd fra København til den idylliske ø, og fra Ven er der året rundt færge til Landskrona på det svenske fastland.
 

Busruter til Sverige

Ud over busruten mellem København og Ystad, som danske Gråhundbus kører, er der flere internationale busruter til Sverige.
Det svenske selskab, Swebus har ruter fra både Odense, Aarhus, Aalborg og København, og selskabet kører til stort set alle større svenske byer. Om vinteren har Swebus i øvrigt specielle skibusser, som kører fra Malmö og Göteborg til blandt andre skiområderne Kungsberget, Sälen og Idre Fjell.
Nettbuss kører fra København op langs Sveriges vestkyst og derfra ind i landet, og Eurolines europæiske net af busruter breder sig fra Danmark op gennem Sverige.

Flyvende til Sverige

Det er også muligt at flyve til forskellige svenske byer, og der er flyforbindelse fra tre danske lufthavne.
Fra Aarhus Lufthavn flyver Sun-Air/British Airways til både Göteborg og Stockholm.
Fra Billund er der rute med SAS til Stockholm.
Fra København flyves til fire forskellige svenske byer:  Til Stockholm-Arlanda hvor både SAS, Norwegian og Ryanair har rute. Til Orebro, hvor SAS og Adria Airways har rute, og Linköping og Göteborg, som SAS flyver til.