Skaraland for Børn

Del artiklen her

Spænding, ruiner og sjove dukkerter! For børn og deres familier er Skaraborg det rene eventyr! Landskabet mellem de to store søer Vänern og Vättern er ét kæmpestort område med oplevelser for alle i familien.

"Det perfekte sted til en sommerferie, fyldt med spænding og aktivitet! "

Intet sted i Sverige finder I så mange velbevarede kulturminder som netop i Skaraborg. Ruiner, knogler, graver, kirker og slotte fortæller hele Sveriges historie.

Den mærkes, når I cykler på de små veje eller holder frokostpause på et hyggeligt sted.

Den hvisker til jer, når I griller jeres friskfangede fisk og når I kravler i seng efter endnu en dag med frihed og aktiviteter.

"Skaraborg er spænding og aktiviteter for hele familien. I Skaraborg møder I alle de små eventyr, der gør ferien til årets store oplevelse.!

Og den råber til jer for fulde kraft, når I skriger med i et sjovt badeland, griner højt i en forlystelsespark eller møder tusinder af fugle på træk ude i naturen.

Läckö slot

Børnene elsker ”Uhyggelige Läckö”, der tager dem med på rundtur i slottets mørke og hemmelige dele (fra 7 år). ”Uhyggelige Läckö” er både en spændende og lidt klam oplevelse. En af slottets gamle tjenestepiger ta’r børnene med gennem mørke korridorer til hemmelige rum, hvor de voksne ikke må gå ind! Undervejs støder de på nogen...

...Er det mon en heks?

Rörstrand Center

Oplev et kulturcenter, hvor børnene kan prøve at dreje og male deres egne keramiktallerkener og krus, mens mor og far gør gode køb blandt de kendte varemærker i Iittala Outlet eller handler kunsthåndværk og nyt design i porcelænsfabrikken.

Ekehagens Fortidsby

Besøg Ekehagens Fortidsby og træd ind i en levende historiebog, hvor I kan føle, lugte og opleve, hvordan det var at leve for flere tusinde år siden. Prøv f.eks. at sejle i stammebåd og skyde med bue og pil.

Karlsborgs fæstning

Vær med i ”Det store eventyr”. Ta’ med på helt enestående guidet tur gennemKarlsborgs fæstning med krudtrøg, buldrende kanoner og spændende eventyr.

I sommeren 2011 kan I for første gang opleve det helt nye eventyrspil i 3D-format, ”Jagten på de svenske guldreserver”. Det er et sprit nyt epokegørende højteknologisk computerspil med en helt speciel, næsten rund, 1,5 meter stor skærm, jDome, der mere eller mindre lukker spillerne helt ind i spillet. Det kan mærkes i hele kroppen, når eventyret brager løs, og i den specialbyggede spillekonsol kommer alle hændelserne i det virtuelle eventyr til live – meget til live endda!

Hökensås i Tidaholm

Hökensås er et flot naturområde, hvor hele familien bl.a. kan fiske efter regnbuelaks og ørred og prøve forskellige fangstformer.

Hornborgasjön med ”Naturum”

Hornborgasjön er et af Europas vigtigste vådområder med et spændende og rigt natur- og fugleliv. Oplev den flotte naturstation ”Naturum”, udsigtsposterne med fuglene tæt på, caféen og de mange vandrestier.

Kinnekulle Eventyrland

Kinnekulle Eventyrland kan I leve jer dybt ind i fortiden og opleve vores nye middelalderborg. I møder ægte riddere, prøver at lave håndværk fra Middelalderen og smager på ægte middelaldermad, som det smagte på tempelridderen Arn Magnussons tid.

Skara Sommerland

Ta’ med på en vildt sej flyvetur med ”Tranen”. I kommer med i stigninger, bratte dyk, svæveflyvning og vilde loops. Far får voldsom uro i maven, mor bliver svimmel og de andre børn skriger. Men ikke jer, for I hænger frit i gondolen under vingen og følger med i flyets bevægelser. ”Tranen” er specielt konstrueret til Skara Sommerland, så I bliver blandt de første i verden, der får fornøjelsen at nyde flyveturen. Tør I ta’ med?

Skövde Eventyrbadeland

I kan bade hver dag året rundt i et af Sveriges heftigste badelande, Skövde Eventyrbadeland! I skal simpelthen prøve vandrutsjebanerne ”Magic Eye”, ”Black Hole” og ”Crazy River”!

Göta kanal

Oplev Göta kanal med de imponerende sluser på cykel fra ”Pramdragerstien”, i kano eller fra de charmerende rutebåde. Mulighed for både lange og korte ture.

Anbefalede aktiviteter