Kano-spots i Sverige

Del artiklen her

Utrolige udvalg af attraktive områder – søer, elve, åer og skærgård Kanoen er et formidabelt fartøj, som de fleste kan manøvrere uden de store forudsætninger, den har masser af plads til last, er hyggelig at være sammen i – og så er den miljøvenlig, da den jo kun har ”rugbrødsmotor”.

"I Sverige har I mere end noget sted muligheden for at sejle jeres helt egen sø! "

Skåne

Selv mange svenskere bliver forbløffede over, hvor meget fri natur der findes i Skåne så tæt på den tæt befolkede Øresundsregion. Nogle kalder ligefrem området for Skånes Norrland. Her langs Rønne Å er der noget om snakken, for der kan gå lang tid, imellem at man ser noget, som bare minder om beboelse. Med et snuptag er dagligdagens stress derhjemme ude af sindet. Glæden bliver ikke mindre af, at børnenes begejstring smitter.

Vores strækning udgik fra Rögnaröd ved Djupadal blot fire-fem kilometer fra Söderåsens Nationalpark 50 kilometer øst for Helsingborg. Har man lidt tid inden turen, kan man også besøge den smukke enebærskov i nabolandsbyen Anderstorp. Herfra sejlede vi de 10-12 kilometer mod den smukke, gamle stenbro i Riseberga. Det er en passende strækning for en dagssejlads om sommeren, hvor dagene er lange.

Selve sejladsen tager ikke mere end tre-fire timer, men med plads til at stoppe op, slappe af og nyde medbragt mad må man selvfølgelig lægge ekstra tid til. Og der er såmænd nok at blive optaget af for både store og små undervejs.

De særligt naturinteresserede kan tage en kikkert eller en telelinse til kameraet med, da der er mange fugle og andre dyr i området.

Fakta

I bil fra Helsingborg er der ca. 45 km til den nærmeste by, Ljungbyhed. Fra Ljungbyhed er det cirka fem kilometer i retning mod Höör. I bil fra Malmø er der ca. 70 km. Kør af motorvejen mod Eslöv. Efter 18 km tag vej 13. Drej af i retning mod Färingstofta i Röstånga. Kanotuthyrning, Djupadalsmölla 4965, 260 70 Ljungbyhed, Tel. +46 0435 770041. www.djupadalsmolla.com

Småland

Småland er et af de områder i Sverige, der har flest søer! Mange tager på ”ekspedition” på søer som Asnen eller Bolmen, der begge er imponerende naturområder med vige, bugter, sivområder, små øer og kringelkroge. Isaberg er en anden populær kano-destination i Småland.

Dalsland

Længere mod nord, i Skaraland, giver Göta Kanalen enestående muligheder for både nye og rutinerede kanoturister. Dalsland er, om noget, et eldorado for kano-elskere og rummer kanongode muligheder for kanoferier i verdensklasse. Her når I ud i ”vildmarken” på ingen tid, og kan opleve naturens stille mangfoldighed fra vandoverfladen.

Overalt i Sverige er sikkerheden i top, når I drager ud i kano. Alle skal bære redningsvest, og man bliver instrueret i de mest basale sikkerhedsregler. Man får udleveret gedigent kortmateriale og et nødtelefon-nummer, så man selv allerlængst væk ude i naturen kan få assistance, hvis det skulle blive nødvendigt.

Bliv inspireret til din næste kanoferie i Sverige.

Anbefalede aktiviteter