Opdag Vestsverige i børnehøjde

Børn bliver nemt revet med af den gode stemning, som indfinder sig, når familien er sammen om oplevelser. Ikke mindst hvis de indebærer noget med vand, dyr eller simpelthen en god historie. Vi guider dig til spændende aktiviteter, som børnene selv ville pege på, hvis de fik lov at planlægge jeres tur til Vestsverige.

 

 

Imponerende fæstninger

Vestsverige giver jer eventyr og historisk action på tre unikke fæstninger. På Karlsborgs fæstning, blev der passet godt på den svenske guldreserve i 1800-tallet. I dag kan børn være med i jagten på en forsvunden skat. På den lille skærgårds-ø, Marstrand, troner fæstningsanlægget Carlsten, her kan familien få en fængslende oplevelse ved at overnatte på soldaterhotellet. Middelalderborgen Bohus fæstning har været under belejring hele 14 gange. I dag er her ganske fredeligt, men ikke desto mindre masser af oplevelser for børn og voksne.

 

 

Badelande

Er der vand i nærheden, er underholdningen sikret – det ved de fleste børnefamilier. Er I en familie, der elsker vand, så er Skara Sommerland et absolut hit. Alene badelandet er en udflugt værd til det Vestsvenske sommerlandet. Her går det løs med forskellige vandrutsjebaner, der giver mere end almindelig sug i maven. Er I mere til de indendørs badeglæder, så finder I et stort og relativt nyt indendørs badeland i selve Skövde. Arena Skövde er et oplevelsesbad for hele familien – og perfekt hvis ikke hele familien deler ønsket om at ræse gennem vandet hele dagen. 

Dyreparker

Ulv, sneleopard og den sibiriske tiger er dyr, du ikke møder hvor som helst. Men det gør du i dyreparken Nordens ark ved Åby herregård nord for Gøteborg. Dyreparken er et populært udflugtsmål med over 80 af verdens truede dyr. Som en grøn oase i byen ligger Borås Dyrepark, der primært er en zoo for de store afrikanske dyr og de vilde nordiske dyr. Det vil sige, at I her møder elefanter, giraffer, næsehorn og slanger såvel som bjørne, elge og sæler – hver i så naturlige miljøer som muligt.  I Falköping har Wrågården lagt det traditionelle landbrug om til en oplevelsesgård  med masser af aktiviteter.

Puls og adrenalin

I Upzone adventurepark i Borås kan I komme højt op i de fire klatrebaner i trætoppene. Op til 11 meter oppe kravler I rundt i net, passerer balancebomme, svinger jer frem – og suser gennem luften i en svævebane. Banerne har forskellige sværhedsgrader, så det er muligt at begynde allerede, når man er stor nok til at få en sele om livet og kan finde ud af sikre sig selv med karabinerne. Pulsen kommer op, adrenalinen pumper – og selvtilliden vokser i takt med, at I kommer rundt på banen.

Norrqvarns Trolde hytter, Foto: www.norrqvarn.se