God mat i mysig miljö

Restaurang Badholmen

Del artiklen her

Restaurant Badholmen ligger centralt i havnen, på en ø tæt ved skærgårdens indløb. Madkonceptet er inspireret af omgivelserne og køkkenet arbejder med lokale råvarer

Restaurantens historie

Tidligere var denne havn en mindre fiskerihavn ikke et sted med national gastronomi, tilgengæld går historien om Badholmen helt tilbage til 1858, hvor en tysk læge, Bernard Berman, varetog den lille holm. Han blev pålagt at opføre et badehus til den almene befolkning som kunne pryde havnen og gøre almen nytte.
Så sagt, så gjort og i 1859 stod det nye "kallbadhus" klar. Som så mange gange før i historien blev den fine nye badeanstalt dog allerede brand ned til grunde i 1877. I 1917 genopbyggede man et fint klubbhus til havnen, som fungerede som restaurant og café i mange år, indtil den brændte ned en sommernat 2008.

I 2010 stod den nye restaurant dog klar og har opnået en placering i Sverige "White guide". En guide til de bedste restauranter i Sverige.

Maden

Menuen på restauranten varierer og kan inkludere alt fra matjessild til langtidsstegt svinesteg.
Gå dog ikke glip af restaurantens udbud af fisk og skaldyr, som er helt friske og tilberedt med største omhu.

"En fin udendørsterrasse ud mod kysten og vand i alle retninger. Torsken føler derfor sig særligt hjemme ligesom den røgede laks med paneret romaine salat. Ellers kan vi anbefale kyllingen med sprødt skind fra Öland. Der er buffet på udvalgte sommeraftener og altid gang i baren."
White guide anmelder

Åbningstider og priser (SEK)

Forretter
85-175 sek
Hovedretter
150-255 sek
Desserter
25-75 sek

Åbningstider og priser (SEK)

Læs mere