Langrend i Vestsverige

Billingens Vasaløbcenter

Del artiklen her

Cirka 4 timer nord for Malmø finder du Billingen, som er et Vasaløbcenter med kilometervis af skispor til langrend, slalombakke midt i byen, skøjtebane under åben himmel og Sveriges bedste eventyrbad.

Billingen er et ægte vinterparadis. Her er der alt, hvad du behøver for at hele familien skal få en uforglemmelig vinterferie. Billingen ligger i Skövde i Vestsverige og er mest kendt for sit Vasaløbcenter og de prima muligheder for langrend som er perfekte, hvis du træner til Vasaløbet, men stedet byder også på en alpin skibakke.

Alpin ski i Billingen:

Med strålende udsigt over hele Skövde troner Billingebakken op mod toppen og ned i dalen. Selve skibakken er 400 meter lang og har en faldhøjde på 100 meter. Der er også en særlig snowpark til hop og tricks, både for ski og snowboard. Du kommer op til toppen med tallerken- eller ankerlift. Det særlige med Billingen er, at du kan køre i bil både til toppen og bunden af bakken.

Langrend i Billingen:

Billingens fritidsområde er også et officielt Vasaløbcenter for langrend. Det indebærer, at anlægget har klaret Vasaløbets hårde kvalitetskontrol. Her findes 40 km præparerede skispor, hvoraf 4 km er oplyste spor af kunstsne. OL-vinderen Marcus Hellner kommer fra Skövde-egnen og har startet sin karriere i Billingebakken.

Aktiviteter for børn:

Arena Skövde oplevelsesbad er udnævnt til Sveriges bedste eventyrbad af barnsemester.se fem år i træk. Med over 370 meter vandattraktioner er der noget for enhver smag. Et andet populært udflugtsmål er Balthazar Science Center, hvor hele familien kan opleve og udforske naturvidenskab og teknik, teste interaktive stationer og eksperimenter, bygge, skabe og være kreative.

Bo i Billingen:

I Skövde er der et bredt udvalg af overnatningsmuligheder. Her kan du vælge mellem at bo på hotel eller i hytteby, direkte på fritidsområdet. Tag skiene på lige udenfor døren og sus af sted i skisporet. Der ligger også flere hoteller i det centrale Skövde, kun 3 km fra Billingens fritidsområde. Her kan du både shoppe og spise på byens hyggelige restauranter.

Aktiviteter:

Tekniklejr langrend (tilmelding kræves)
Kunstskøjtebane
Curling (mindst 10 personer, tilmelding kræves)

Langrendsspor

Hållsdammen rundt
2,5 km (oplyst)
Spor af kunstsne
4 km (oplyst)
Lasserundan
5 km
Hellnermilen
10 km (Grøn)
Vildmarkssporet
16 km

Langrendsspor

Læs mere

Billingebakken

Antal pister
1
Antal lifter
2
Snowpark
1
Faldhøjde
100 m
Mere info

Inspiration fra

Billingens Vasaløbcenter