Det gode liv – en weekend i Småland

Svenskerne er vilde med selvforkælelse, og de forventer det bedste. Som turist kommer det en til gode, både når man overnatter på hoteller og herregårde, der ofte har spafaciliteter, og når man spiser på restauranter, som tager udgangspunkt i lokale smålandske råvarer, når de sammensætter deres gourmetmenuer.

Designhoteller i Småland

Småland har flere designhoteller. Et af de mest kendte er Kosta Boda Art Hotel midt i den del af Småland, der ofte kaldes for ’Glasriget’. Her er alle værelserne unikt indrettede og udsmykkede således, at de smukke glasdekorationer bliver en integreret del af værelset og virkelig kommer til deres ret. Glasbaren er også meget populær, da glastemaet er med til at skabe en helt særlig atmosfære.

Slotte og Herregårde i Småland

Småland og Øland er hjemsted for mange slotte og herregårde, og selvom mange af dem er gamle og romantiske, er de samtidig gearede mod at levere topmoderne luksus og velbehag til deres gæster. Hooks Herregård er fx både en rustik herregård med en traditionel, landlig stemning og et topmoderne spa med et stort udvalg af behandlinger og en udsøgt restaurant. Det gode ved slottene og herregårdene i Småland er, at de oftest ligger idyllisk og fredfyldt, men samtidig tæt på større byer med gode shoppingmuligheder. Fx ligger Teleborg Slott kun lidt uden for Växjö.    

Smålandsk Gourmet

Sverige har i de seneste år virkelig markeret sig som et madland med flere Michelinstjerner, og i Småland finder man da også mange gode restauranter. Fx kan man hos PM & Venner nyde rustik mad i smukke omgivelser, med en fabelagtig udsigt fra tagterrassen. I det hele taget er det ikke svært at få god gastronomi i Småland, samtidig med at man befinder sig midt i den smukke natur. Restaurant Sjön er et godt eksempel, da den, som navnet vidner om, ligger ned til Vätterns søbred. 

Luksusovernatning med spa og hotel

Her skal du bo

Udsøgte middage, lokale råvarer og fantastiske beliggenheder

Smålands bedste restauranter

#detherersverige

Oplev Småland

Hoteller

Bauergården i Bunn Bo Pensionat Drei Jahreszeiten Halltorps Gästgiveri Hotel Skansen i Färjestaden Huskvarna Stadshotell Kosta Boda Art Hotel PM & Vänner Vox Hotel i Jönköping

Restauranter

Her skal du spise

Astrid Lindgrens barndomshjem Näs Bauergården i Bunn Gästgivaregården i Ljungby Kalmar Slottsrestaurang PM & Vänner Restaurang Badholmen Restaurant Sjön

Madmarkeder

Ture med M/S Solkust

Spa

Hooks Herrgård Kosta Boda Art Hotel