Wallanders Ystad

Del artiklen her

Ystad er nu blevet verdensberømt på grund af en romanfigur; politimanden Kurt Wallander. Byen er i virkeligheden lige så attraktiv og charmerende, som den er skildret i både film og Tv-serier, med gamle middelalder, pastelfarvede bindingsværkshuse langs de brostensbelagte gader og rundt om de solbeskinnede torve.

Hvis I går ind på det lokale Turistkontor i Ystad, og det kan faktisk kun anbefales, så vil man helt sikkert fortælle jer om de guidede ture, der går ‘I Wallanders fodspor” og om de særlige krimiture, hvor guiden beder jer løse nogle af Wallanders mordmysterier. Eller de vil måske sågar fortælle jer om de særlige Wallander smartphone apps, man nu kan downloade. På turistkontoret – eller på deres hjemmeside – vil de i hvert fald helt sikkert fortælle jer om de ‘Wallander miniferier’, I kan bestille gennem turistkontoret.

Men udover Kurt og hans kolleger i det lokale politi har byen rent faktisk en spændende historie, flere interessante museer og kunstgallerier, 40 km. sandstrand på begge sider af byen og de smukt bølgende Skåne landskab i baghaven. Der er bare nogle byer, der har det hele!

Hvis I tager med på en af de guidede Wallander ture, kommer I til at se det meste af byen og dens navnlig historiske attraktioner. Hvis I vil klare Ystad på egen hånd, så er de største seværdigheder Sankt Knuts torv, byens Gråbrødre kloster fra det 12. århundrede og den tilhørende Sankt Petri kirke og dets museum. Der er masser af gode caféer og restauranter, ikke mindst på den hyggelige gågade, og nej, man behøver ikke kun leve af pizza og burgere, som Kurt Wallander er kendt for gøre.

Man kan ikke sige Ystad uden også at sige Skåne, og byen er den perfekte base, hvis I vil ud i landskabet og opleve kulturen, traditionerne, de historiske seværdigheder – mange af dem tilbage fra ”danskertiden” – de hyggelige småbyer og naturen i Skåne. Og - ikke at forglemme – den skånske tradition for god mad i rigelige mængder.

Anbefalede aktiviteter