En bæredygtig madoplevelse

Växjö - Årets madlandets hovedstad

Del artiklen her

Växjö er proppet med gode madoplevelser. Internationale køkkener, familierestauranter, små madproducenter og en sprudlende torvehandel er en bid af det, der har gjort Växjö til madhovedstad 2015.

Lokale madproducenter og et varieret café –og restaurantliv gør byen et besøg værd. I Växjö finder man alt fra gode familierestauranter, internationale køkkener og prisbelønnede finedining- oplevelser af den bedste klasse. Regionen vælter sig i madproducenter som lever for oste, pølser, grønsager, frugt med mere. I Växjö er råvarernes oprindelse essentiel. Interessen for holdbar mad er stort og byens køkkener er dygtige til at plukke og bruge økologiske og lokalt producerede råvarer. Kafé de luxe med den lidt finere søsterrestaurant Gräddhyllan de luxe tager det lokale og økologiske meget alvorligt. Med en retrofornemmelse serveres du en blanding af klassisk, elegant og nyskabende. Lokale retter varieres efter sæson og det vegetariske udbud er altid velkomponeret. Mad som berører er restauranternes motto og det er vigtigt at alle typer mennesker i forskellige aldre skal trives hos dem. De driver også Bondens butik, en kærlig hilsen til tragtens lokalproducerede udbud.

I Växjö er råvarernes oprindelse essentiel. Interessen for holdbar mad er stort og byens køkkener er dygtige til at plukke og bruge økologiske og lokalt producerede råvarer.

Internationalt kendte PM & Venner har for alvor sat madhovedstaden Växjo på kortet. De er ikke kun kendt for deres unikke gastronomi, men også for deres brede sortiment og store kundskaber om vin. Lad en af de dygtige sommelier guide til det rigtige druevalg - måske Johan Nilsson som for nyligt vandt de svenske mesterskab for sommeliers.

Husk at besøge den livlige torvehandel på Stortorvet midt i Växjö. Hver onsdag og lørdag hele året rundt forvandles torvet til en populær handelsplads. På sensommeren ser man også Bondens eget marked på Vattentorget i Växjö, med hans unikke udbud af lokale og økologiske varer. En mulighed for at møde madproducenterne og snakke om jord og dyreliv. Med kort afstand fra Vattentorget ligger byhaven Östrabo Ekobacke. På jord som en gang var grænsen mellem by og land ligger der nu flere naturskønne haver. Her samles lokalbefolkningen og dyrker grønsager og blomster midt i byen.

Växjö er såkaldt madhovedstad 2015. Byen er på vej til at blive et populært samlingspunkt for mennesker og mad, skriver juryen i motiveringen til Årets Madhovedstad. Den store festival med fokus på Madhovedstaden hedder MAD og den varer fra den 10-12 september. I de tre dage er Växjö et nationalt samlingspunkt for alt som knytter an til lokal og bæredygtig mad. Sidste år lokkede madmarkedet 50000 besøgende og mere end 100 handlende, og det gør det til det største marked for små madproducenter i Sverige.GRØNNE RESTAURANTER OG BUTIKKER MED KÆRLIGHED TIL DET ØKOLOGISKE OG LOKALE

Kafé de luxe

Gräddhyllan de luxe

PM & Vänner

Izakaya Moshi

Ett Kvarter

Reko

Villa Vik

Teleborgs slott

Öjaby Herrgård

Bondens Butik

Johanne

Anbefalede aktiviteter