En af de bedste klatredestionationer i hele Europa

Västervik Climbing

Del artiklen her

I de senere år er Västervik fuldstændig eksploderet som klatredestination. Fra at være et område, hvor de lokale tog på klatretur, valfarter nu professionelle og amatører fra hele verden til Västervik for bouldering, en form for ekstrem friklatring uden reb.

Västerviks klatreklub har udpeget hele 19 forskellige steder i kommunen, som er velegnede til bouldering. Denne klatringsform tiltaler både nybegyndere og avancerede klatrere, som kan teste de forskellige niveauer. Den ansete britiske avis The Guardian beskriver Västervik som et af Europas mest omtalte områder for bouldering med stor variation af granitklipper og sten, men også med afvekslende natur fra skærgård til kystlandskab og indland.

Tusindvis af klatrere fra hele verden kommer til Västervik hvert år. De mødes i centret på Repslagargatan 5 ved det gamle vandtårn. Der kan klatrerne surfe gratis på trådløst internet eller låne en computer. Dette er mødestedet, hvor man udveksler erfaringer, læser klatremagasiner, ser klatrefilm og får aktuel information om Västerviks klatring og andre aktiviteter i kommunen.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Åbent

Hele året
man-tor
Lukket
lør-søn
Klatreskole
fredag
Klatresko
Ja
Køb af klippekort
Ja

Åbent

Læs mere