Oplev glassets magi på nært hold

The Glass Factory

Del artiklen her

The Glass Factory er et oplevelsesbaseret, interaktivt glasmuseum med egen glashytte, midt i Glasriket. Museet fungerer også som videncenter og kreativt mødested for kunstnere, designere og besøgende. Kunstglassamlingen består af cirka 30.000 genstande fra forskellige glasværker.

The Glass Factory, et af Nordens største glasmuseer, blev skabt i 2009, da Emmaboda kommune købte de omfattende glassamlinger af glasværkerne Boda, Kosta og Åfors. Museets har permanente og skiftende udstillinger og hotspots. Endvidere arrangeres undervisning for børn og unge samt forelæsninger, happenings, glasshows, teaterforestillinger og workshops.

Glashytten

Glashytten byder både på basisproduktion af høj kunstnerisk kvalitet, eksperimentelle glasshows, happenings og demonstrationer, hvor indbudte kunstnere og designere eksperimenterer og finder nye udtryksformer. Du kan selv teste og undersøge, hvordan det føles at arbejde med glas og udvikle din kreative sans.

Glanstider
På museet vises flere glassamlinger blandt andet fra Bodas glansperiode under 1960’erne og 1970’erne, da det sydede af liv og skaberglæde. Det var her, man startede Boda smedje, Boda træ og Boda Nova. Men først og fremmest blev glasmassen forædlet i nye spændende former takket være legender som Erik Höglund, Signe Persson-Melin, Monica Backström, Rolf Sinnemark og Kjell Engman.

The Glass Factory Shop
I The Glass Factory Shop kan du købe glas og produkter med tilknytning til glas. Der er mange unikke sager, som kun sælges der, og det er et samlingssted for nyskabelser og kreative produkter. Endvidere er der en afdeling med unikt studioglas og et udvalg af glaslitteratur og film. I sommersæsonen er der åbent for shopping i Design House Stockholm.

Åbningstider og priser

Åbent
24/4-13/9
Mandag-fredag
10-18
Lør-søn
11-17
Entré voksen
50 SEK
Entré børn under 15 år
Gratis

Åbningstider og priser

Læs mere