Smag på Småland

Gästgivaregården i Ljungby

Del artiklen her

Gæstgivergården er en førsteklasses restaurant, som serverer smålandsk husmandskost på den moderne måde. Dette idylliske sted med historie fra 1600-tallet ligger ved Gamla Torg i Ljungbys centrum.

Historisk sted

På gæstgivergården har svenskerne spist husmandskost i over 200 år. Torvet har været et vigtigt mødested og handelsplads for gennemrejsende og lokalbefolkningen siden 1600-tallet, og nogle af Ljungbys ældste huse ligger her. Restauranten er restaureret i 1800-talsstil med murede kakkelovne og gamle døre med kighul til serveringspersonalet – lige som det var i gamle dage.

Moderne husmandskost

I dag kan du besøge restauranten og den tilhørende krydderhave og spise en velsmagende frokost eller middag i gode venners lag. Maden er altid velsmagende og smålandsk. Restauranten fokuserer på høj kvalitet og lokale råvarer fra håndplukkede leverandører. Om sommeren er der åbent i restaurantens sommercafé, Märtas Café, hvor du kan få nybrygget kaffe med hjemmebagte kager. Børnene kan lege i legeparken eller på den åbne græsplæne bag caféen.

Arrangementer

I sommersæsonen dækker gæstgivergården op ude på terrassen til grillaftener om fredagen. I samarbejde med Sagomuseet, der ligger et stenkast fra restauranten, arrangeres aftener med historiefortællinger og god mad.

Om gæstgivergården

Åbent i weekender
Ja
Frokost
Ja

Om gæstgivergården

Læs mere