Oplev æblerigets årstider

Del artiklen her

I Kivik i Österlen finder du Nordeuropas største sammenhængende område med frugtavl. Når æbletræer i tusindvis blomstre i slutningen af maj, er området eventyrligt. Det skal opleves. Tag på æbleblomstsafari. Følg med og få del i generationers viden om kunsten at dyrke æbler

Det er eventyrligt. Æbletræerne blomstre. Duften er sød og frisk. Naturen strutter af tidlig sommer og virkelyst. Kom og vær med i det grønne. Deltag i æbleblomstsafari. Prøv en cidersmagning. Kom tilbage til høsten og vær med på æblesafari. Pluk æbler. Smag æbler. Prøv forskellige slags most. Kom og lær om æbledyrkningens mange facetter.

Maria Råberg Nilsson

Høstfest og æblemarked i Kivik

Vær med til at hylde æblet til høst i Kivik. Udforsk smagen af Österlen med et par herlige dage i det allertidligste efterår. Deltag i æblemarkedet i Kivik og det økologiske høstmarked i Mandelmanns Haver. Begge dele finder sted den 24-25. september 2016.

På æblemarkedet – Äppelmarkaden i Kivik – kan du se Sveriges største æblemaleri. Det er Emma Karp Lundstöm, som hvert år skaber et gigantisk kunstværk af tusindvis af æbler i forskellige farver. Ved markedet deltager mere end 90 lokale producenter med boder med frisk frugt, æblemost, marmelade og andre spændende produkter, fyldt med vitaminer og smag. Kom og prøvesmag æbler. Forsøg dig med at artsbestemme forskellige sorter. Udforsk madgaden og smag lokalt producerede delikatesser. Besøg Äpplets Hus ved Kiviks Musteri.

Äppelmarkaden i Kivik har et veletableret marked, som hvert år besøges af nogle af Sveriges bedste kokke og konditorer.

Kom til æble-efterfest frem til den 9. oktober

Der er eftermarked på havnen i Kivik. Har kan du se det enorme æblemaleri. Du kan udforske udstillingsteltet med æblet i fokus, og du kan købe lokalt producerede produkter. Besøg også Kiviks Musteri, hvor du kan købe mosteriets egne produkter. Vil du vide mere om æbler, så kig ind i Äpplets Hus, som er et videnscenter med æblet i centrum.

Tag smagen af Österlen med hjem

På de vej gennem Österlens bakkede landskab, kommer du forbi masser af åbne gårdbutikker. Stop op og få tomater, sennep, ost, pølser, most, spettkage (en skånsk kage-specialitet), honning, stenovnsbagt brød og mange flere lækkerier.

Eriksgården, Gunnarshög, Havängsbodarna, Ingelstorp Trädgård, Kin bageri, Kåsebergaodlingen, Smaksak, Vilhelmsdals Gårdsmejeri og Österlenkryddor er nogle af de gårdbutikker, du med fordel kan holde ind ved, når du nyder din vej gennem det sydøstlige hjørne af Skåne, Österlen.

Anbefalede aktiviteter