Pragtfulde oplevelser året rundt

Ystad og Österlen

Det sydøstlige Skåne er et lille paradis på jorden. Fra Haväng i nord strækker den 80 km lange kystlinje sig til Ystad i syd med glitrende hav og gyldne sandklitter.

Vandreture gennem det smukke Österlen

De fine vandrestier lokker med oplevelser året rundt. Det er lige smukt at vandre gennem blomstrende æbledale om foråret, som over bølgende gule rapsmarker om sommeren, eller som at gå langs Verkeåen om vinteren når frosten glitrer i træerne. Österlenleden, som vandreruten kaldes, fører dig ind i landet med en meget unik flora og fauna, hvor du også kan fiske i de stille søer. I juni indvies Sydostleden, en cykelrute der passerer flere af områdets kulturelle seværdigheder. Desuden kan du vandre eller cykle i naturreservater med oldtidsskov og besøge Arboretum med udenlandske træer ved foden af Stenhuvud.

Passion for mad og kærlighed til egnen

Naturen i al ære, men det er også vigtigt at sove og spise godt. Her er et stort udvalg for enhver smag og pengepung. Fra campingpladser med havudsigt og sand mellem tæerne til eksklusive hoteller med prisbelønnede spaafdelinger. Hvert eneste lille pensionat er unikt og gennemsyret af ejerens passion for egnen. Når det handler om mad, er der såvel fine Michelin-restauranter som små rawfood caféer og gårdpizzeriaer i Toscanastil med rustikke træborde og kulørte lygter. Lokalt og økologisk er i fokus, og der arrangeres madvandringer med skønne smage af Österlen.

Lokalt kunsthåndværk og masser af aktiviteter

Lokal shopping i små pittoreske byer uden store varehuse, men med hyggelige butikker, hvor du finder det meste og lidt til. Stetsonhatte, portugisiske kakler, marokkanske haveborde og selvfølgelig alle de lokale kunsthåndværkere som sølvsmede, keramikere, glaspustere, designere, møbelsnedkere og skulptører – for blot at nævne nogle. Sydøstskåne byder på aktiviteter året rundt. Fra dræsine- og kanoture til terrænrally i jeep eller wakeboardsurfing om sommeren og fra yoga- og mindfulnesskurser til en kold dukkert med efterfølgende flådesauna efterår og vinter. Golf spilles i princippet hele året.

Mad- og musikfestivaler, kunstrunder og seværdigheder

Herlige madoplevelser på aspargesdagene, madrunden og Skånes madfestival i maj, æblemarked og høstmarkeder i september. Følg med på en kulturrejse tilbage i tiden og oplev de imponerende Ales sten, middelalderborgen Glimmingehus, helleristningerne, Christinehofs slot, klostret i Ystad og Kulturens Östarp.

I påsken kan du besøge kunstnerne i deres åbne atelierer på kunstrunden. I juni er der operafestival på Drakamöllans gårdhotel, i juli jazz under stjernerne i Brantevik, Österlens haverunde, sildens dag og meget mere. I august afholdes jazzfestival i Ystad, og hele Österlen lyser under den smukke lystfest i allehelgensweekenden.

Desuden kan du følge med på Wallanderture i Ystad og gå på Cineteket, hvor du får et indblik i filmens verden. Sidst men ikke mindst skal du tage til Österlen for at opleve de bølgende bakker, det glitrende hav og det helt specielle lys, som bare findes her i det sydøstlige Skåne.

Læs mere om Ystad og Österlen på www.visitystadosterlen.se

actor.title
Hans Eric Jonsgården

Guide til

Oplevelser for alle

Ystad og Österlen på

Youtube

Det skal du se

Ystad & Österlen

Ystad & Österlen

Agda Lund Bed & Breakfast Karnelund Krog og Rum Klostret i Ystad Österlens Golfklubb Tomelilla Golfklubb Ystad Golfklub Ystad Saltsjöbad