Fyrtårne og kalkovne midt i den vilde natur.

SMYGEHUK

Del artiklen her

Hyggelige Smygehuk, Sveriges sydligste by, ligger i Trelleborgs kommune. Den maleriske lystbådehavn er en funklende perle. Her kan du både nyde nyrøget fisk og se på kunst. Gå ikke glip af udsigten fra det gamle fyr og en tur til de særprægede kalkovne.

KØBMANDSMAGASINET

Det statslige købmandsmagasin er en af fire handelsgårde, der blev bygget i egnen i begyndelsen af 1800-tallet. I dag er købmandsmagasinet hjemsted for turistbureaet, en café og skiftende kunstudstillinger. Købmandmagasinet ligger smukt; kun et stenkast fra havet.

FYRET

Smygehuk fyr fra 1883 er 17 meter højt, og fra toppen er der en hypnotiserende udsigt over havet og sletten. Den gamle fyrmesterbolig er ombygget til vandrehjem, og i det gamle lyshus arrangeres der blandt andet kunstudstillinger.

KALKOVNENE

Lidt nord for Smygehuk ligger de gamle kalkovne. De hvidpudsede runde bygninger med høje skårstene er som ud af en Star Wars-film. Ovnene blev brugt til at brænde kalk fra midten af 1800-tallet og frem til 1954. Den ældste af de bevarede ovne er fra 1850.

Jenny Brandt

NATUREN PÅ SMYGEHUK

Egnens plante- og dyreliv præges af den kalkrige jord. På stranden ligger mængder af småsten, som havet har skyllet op af undergrunden.

Nord for havnen kan man se et smukt kær, hvor orkidéer og andre blomster stortrives. Der er også et rigt dyreliv, som blandt andet inkluderer den truede strandskildpade. Og strandområderne mellem Böste og havnen i Smygehuk er sandsynligvis det eneste sted langs Skånes kyst, der er hjemsted for hugorme – en meget fredelig slange.

Især om sommeren blomstrer Smygehuk. Kunstudstillinger, loppemarkeder og koncerter afløser hinanden. Her kan du se, hvad der foregår i Smygehuk.

Anbefalede aktiviteter

Inspiration til naturoplevelser

Natur