MAD I SÖDERSLÄTT

Del artiklen her

I Söderslätt er der mange madproducenter, som tilbyder lokalt dyrkede, økologiske og sæsonbetonede mad- og drikkevarer. Med råvarer, som er dyrket på sletten og behandlet med omsorg og kærlighed, serveres den gode mad til dig, som er gæst her.

Smag på Söderslätt i skønne omgivelser, som veksler mellem slotte og gårde med udsigt over havet og det smukke slettelandskab.

I over 1.000 år har man fanget og røget fisk fra havet omkring Skanör. Skanörs Fiskrögeri fører traditionen videre og tilbyder alskens former for røget fisk, forskellige slags sild samt skaldyr og dejlige salater. Bestil maden i restauranten, køb noget med hjem eller til en picnic på stranden.

Andre røgede og syltede råvarer kan du nyde hos Hörte Brygga sammen med langtidskogte, bryggede og gærede produkter. Med fokus på gode råvarer fra egnen og på lokale producenter er Hörte Brygga nu kommet med i den svenske madguide, White Guide 2015 og blev desuden kåret til Skånes bedste restaurant i 2014 af Magasinet Skåne. Und dig selv en dejlig madoplevelse i den hyggelige lille restaurant ved havet.

Vil du hellere kombinere dine madoplevelser med et mere storslået miljø er Svaneholms Slott lige stedet for dig. Her kan du smage på de skånske madtraditioner efter sæson, serveret i en renæssanceborg fra 1500-tallet.

Jenny Brandt

ØKOLOGISK MAD OG LOKALPRODUCERET VIN

Ängavallen kan du både nyde det smukke gårdmiljø og samtidig være stensikker på, at alt du spiser her, er 100% økologisk. Desuden kan du købe de gode produkter med hjem i gårdens egen butik.

I Söderslätt kan du også drikke lokalproduceret vin til maden. Druerne har vokset på Hällåkra Vingård, som du kan besøge og vælge mellem at nyde vinen sammen med god mad eller udelukkende fokusere på de skånske druer under en vinsmagning.

MADHÅNDVÆRK I SÖDERSLÄTT

Der findes et stort udvalg af lokale og nærproducerede varer, som du kan købe med hjem hos Söderslätts madproducenter. På Soldattorpets Mejeri fremstilles oste, som modner i egen takt med inspiration fra Jämtland og Frankrig. I butikken finder du også en ostekage, som har fået en medalje for godt madhåndværk.

Du ønsker måske en bid brød til osten, og da kan vi anbefale en tur til det nærliggende Vismarlövs Café och Bagarstuga, hvor du kan købe stenovnsbagt brød i alle faconer. I caféen kan du også nyde brødet sammen med en skål varm og herlig suppe.

Også Hallongården med sit madhåndværk og egne hindbær har modtaget medaljer. På Hallongården kan du smage de skønne hindbær i flere forædlede former i det hyggelige gårdmiljø. Du kan også købe produkterne i gårdbutikken, der sælger alt med hindbær, fra marmelader til ketchup og vineddiker.

Se flere restauranter og gårdbutikker i Söderslätt

Anbefalede aktiviteter

Most, Multebær og Michelin

Mad og drikke