Det historiske og genuine Skåne

Söderslätt

I Söderslätt finder du det genuine Skåne, ikke langt fra storbyen. Der er meget at se og opleve langs Sveriges sydligste kyst. Soldyrkere, vandrere, golfspillere, fuglekiggere, historisk interesserede og madelskere – alle får dejlige overraskelser i Söderslätt.

Trelleborg er den største by i Söderslätt. Her vinker palmerne velkommen på alléen gennem byen, og om sommeren kan du køre gratis rundt med palmetoget til byens seværdigheder. Palmebussen, som er en dobbeltdækker fra London, kører dig også ud langs kysten til Sveriges sydligste odde Smykehuk.

Fantastiske strande med skjulte badesteder

Mod vest ligger Farsterbonæsset med fantastiske sandstrande, en livlig havn i Skanör og masser af mennesker på Falsterbo Horse Show. Det nye Falsterbo strandbad med naturum, kunsthal, restaurant og turistcenter er det perfekte udgangspunkt for fuglekiggeri eller vandreture ud til sælerne på Måkläppen.

Ved sydkysten slikker Østersøens bølger badestrande, enge og græsmarker. Her findes såvel skjulte små badesteder som større strande med parkering, service og badebroer. De friske havvinde lokker både kite- og vindsurfere hertil, og fiskerlejerne frister med nyfanget fisk og røgede delikatesser. Gå ikke glip af et besøg på den omtalte restaurant Hörte Brygga.

Lidt længere ind i landet overgår den flade slette i et sø- og bakkelandskab med slotte, bøgeskove og søer. Denne frodighed lokker ikke mindst golfspillerne med en lang sæson, takket være de milde vintre. Renæssanceslottet Svaneholm er altid værd at besøge til afternoon tea eller på det populære julemarked.

Lokale og økologiske smagsoplevelser

På gården Ängavallen med restaurant og gårdbutik er alting 100% økologisk, og du kan smage lokaldyrket vin på Hällåkra vingård eller hindbær i alskens variationer på Hallongården, som er ekspert på dette område. Den fede muldjord skaber fine forudsætninger for dejlige traditionelle madretter men også nye og innovative smagsoplevelser.

Harald Blåtand og Tandmannen

Er du interesseret i historie, så har du meget at vælge mellem i Söderslätt, som er en gammel kulturegn, hvor mennesker har levet i tusindvis af år. Besøg vikingebyen på Fotevikens museum eller Harald Blåtands genskabte borg i det centrale Trelleborg. På Trelleborg museum bliver du modtaget af verdens mest kendte trelleborger, vikingen Tandmannen, inden du fortsætter din rundtur 7.000 år tilbage i tiden til den berømte Skateholmsboplads.

Udvalget i Söderslätt er stort året rundt. Fra den tidlige golfsæson til sommer med vikinger, hesteshow, strandliv og videre til efterår og vinter, hvor naturen inviterer dig på ravjagt, fuglekiggeri og vandreture på Måkläppen.

actor.title
Jenny Brandt

Guide til

Slotte og historie

Det skal du se

Söderslätt

Söderslätt

Bedinge Golfklubb Falsterbo Golfklubb Fotevikens museum Ljunghusen Golfklubb Vellinge Golfklubb