Eventliste med wow-effekt

Del artiklen her

I Båstad og på Bjärehalvøen i det nordvestlige Skåne afløser den ene event den anden. Musikfestival på stranden, tennis i verdensklasse, blankpolerede Porscher og en enestående festival i kartoflens tegn. Ja, det er bare et udpluk af den brede vifte af events.

Sport

Siger du tennis i Sverige, så tænker folk på Båstad. Højdepunkterne er naturligvis Skistar Swedish Open og Ericsson Open, herre- og dameturneringerne, som fylder tilskuerpladserne, ja, hele Bjärehalvøen, med tennisentusiaster i juli måned. Så hvis du gerne vil opleve Båstad og Bjärehalvøens makspuls og magiske sportsøjeblikke med tennisverdenens stjerner, skal du stile efter disse events! Herreturneringen er ti gange blevet udråbt som den bedste turnering på touren. Serena Williams har spillet i Båstad – to gange indtil videre. Det er virkelig en turnering med masser af power. Båstads tennissæson strækker sig over mange måneder og har tennisturneringer for alle aldre.

Båstad er også gået hen og blevet et nyt centrum for flere idrætter. Laholmsbukten byder på supergode sejlforhold til langt ud på efteråret. Smukke både og farverige sejl ses ude på havet, hvor de skrappeste sejlere konkurrerer om både svenske og internationale titler. Den deltager, som nok har vakt mest opmærksomhed, er kronprins Frederik, som har konkurreret i dragesejlads i Båstad.

En helt ny udfordring venter i sommer i form af en open water-konkurrence med ca. 3000 m svømning i havet mellem Hallands Väderö og Torekov.

Bjärehalvøen er desuden som skabt til løbekonkurrencer – og dem er der mange af – med mange utroligt smukke, men også utroligt krævende banestrækninger. Maraton, halvmaraton og kortere distancer, hvor du kan prøve kræfter med gode bakker og alle varianter af svensk sommervejr. Her har du har chancen for at overgå dig selv.

Vandring

Det her må du simpelthen ikke gå glip af. Den store vandringsevent Eurorando arrangeres kun hvert femte år et sted i Europa. Nu er det Skånes tur. Fra den 10.-17. september vil tusindvis af vandrere snøre vandrestøvlerne, tage rygsækken på og begive sig ud på bl.a. Skåneleden. Vil du opleve endnu mere af det seværdige Skåne? Bestil en Eurorando-pakke med vandring og vidunderlige udflugter.

Musik

En af de bedste i Europa – det er præcis, hvad Kammermusikfestivalforeningen i Båstad er. Den har nemlig fået den eftertragtede Effe Award. Og i ugen efter sankthans står alt i kammermusikkens tegn på Bjärehalvøen. Overalt spilles der musik, og der er er væld af koncerter fra tidlig morgen til sen aften med både klassiske og nye kompositioner. Der er events for både børn og voksne – nogle gange i ret uventede miljøer. Hygge, samvær og musikeufori. Ja, det er Båstads kammermusikfestival i en nøddeskal.

Hold også udkig efter koncerter med berømte kunstnere, som vælger Båstad og Bjärehalvøen i løbet af året. Hvis du er vild med udendørskoncerter med den nyeste popmusik, skal du satse på Summer On – en tredages musikfestival på stranden i Båstad. Her kan du bl.a. høre Måns Zelmerlöv, der vandt det europæiske melodigrandprix sidste år. Det bliver ikke svært at finde favoritter blandt Sveriges fantastiske kunstnere. Du kan fx frådse i svenske slagere to aftner i træk i starten af august, når sceneshowet Diggiloo går i gang på centercourten i Båstad.

Brasseveckan – samba for fuld drøn

Under Brasseveckan i juli slippes alle hæmninger, og folk finder deres indre brasilianer frem. Stranden er Brasseveckans hjerte – både dag og nat. Du kan dufte den brasilianske mad på grillen. Musikere og dansere fylder Båstad med eksotiske rytmer. Og sjov og underholdning er der nok af – shows og gode barer, sandslotskonkurrencer og sambafodbold. Og latteren smitter, når børn og voksne prøver kræfter med samba og zumba. Kom og vær med!

Film

Båstad og Bjärehalvøen har lokket filmlegender som Ingmar Bergman og Bo Widerberg til området. Så selvfølgelig har Båstad sin egen filmfestival, som i sin tid blev startet af ingen andre end Bo Widerberg. I starten af august løber Lilla Filmfestivalen af stablen i Båstad med film af både kendte og ukendte filminstruktører. Gør som filmentusiasterne – læn dig godt tilbage i sæderne i Bio Scala i de her dage.

Seminarer

Entreprenørugen i Båstad starter ugen efter sankthans og er blevet et stort tilløbsstykke for både erhvervsdrivende, entreprenører og alle, der er interesserede i iværksætteri. Her kan du lytte til spændende fremtidsvisioner, skarpe analyser og få del i vigtige erfaringer. Og så er det hele gratis!

Walter Hughes

Håndværk

Den sidste weekend i juli kommer alle, der elsker design og håndværk til Båstad. Her afholdes Håndværksmessen i Båstad, én af Nordens største messer for kunsthåndværk med 2.000-25.000 besøgende. I år afholdes messen i det smukke Norrviken, der ligger lige uden for Båstad. Op mod 300 juryudvalgte kunsthåndværkere og designere udstiller og dækker mange forskellige genrer og teknikker. Messen varer i hele tre dage, så der er god tid til at gå på opdagelse i de smukke design. Meget at se. Meget at beundre. Meget at købe!

Biler

Norrviken ved Båstad er også stedet, hvor du kan tage på Porsche-udstilling. Den populære udstilling varer i to dage i juli og lokker med masser af hestekræfter og underskønne design. Flotte biler i grønne omgivelser er et højtelsket koncept på Bjärehalvøen.

Haver

Har du også nogle gange haft lyst til at snige dig ind ind i en vidunderlig privat have bare for at få et kig? I det frodige nordvestlige Skåne er interessen for smukke haver stor. Og det gode ved det er, at du ikke længere behøver at beundre dem på afstand. Under Haverunden fra den 11.-12. juni kan du få adgang til haver i særklasse. Få et sjældent kig ind i unikke private haver, som passes og plejes med stor nænsomhed. Vi tør godt love masser af inspiration, variation og passion.

Kunst

Kunstrunden i det nordvestlige Skåne byder hver påske på et lignende koncept. Her kan du besøge kunstnerne hjemme i deres atelierer. Op mod 150 kunstnere åbner deres døre for dig. Den flotte brochure guider dig igennem et enestående miks af materialer, genrer og værker. Kom og vær med til forårets store kunstbegivenhed!

Mad

Maden på Bjärehalvøen. Mmmmm! Det er bare at lade sig forkæle. Året rundt. Råvarerne er i topklasse, kokkene er passionerede, og restauranterne er talrige. Bare tanken om de friske nye grøntsager får munden til at løbe i vand. Med andre ord – det er tid til madfestival! Den anden weekend i maj fejrer vi foråret og de nye friske grøntsager, der ser dagens lys. Den første lørdag i juni er det kartoflens dag i Båstad og på Bjärehalvøen. Til trods for LCHF og andre diæter er Bjäreboernes kærlighed til kartoflen uformindsket. På kartoflens dag bobler kartoffelgryderne på torvet. Smag på de forskellige varianter med et drys salt og lidt smør. Ummmm! Og derefter må du se, om lige præcis din favorit vandt afstemningen. Weekenden efter og ca. en uge frem kan du gøre som mange andre madentusiaster og prøve mindst ét spisested om aftenen under restaurantugen. Overalt er der spisesteder, som lokker med sommerinspirerede menuer til faste priser. Men ikke nok med det. I efteråret er der høstfestival og selvfølgelig Æblets Dag – en hyldest til alle efterårets herligheder.

Jul

Julen på Bjärehalvøen fejres selvfølgelig med bugnende juleborde på mange restauranter – og du kan tage forsmag på julen allerede fra november. Gløgg, kolde retter, varme retter, risengrød og søde sager i lange baner. Ingen stress, men god til til at hygge sig og være sammen. Det traditionsrige hotel Margretetorps Gästgifvaregård er kendt for sit julebord og danner også rammer for egnens julemarked med alt ”hvad der gør julen god og glad”. Båstad og de hyggelige byer på Bjärehalvøen skiftes i weekenderne op mod jul til at holde julemarked, hver især med deres helt egen karakter. Tjek kalenderen, og kom og oplev jul i alle former. Længes du efter det traditionelle, har vi et godt tip: Julemarked som på farfar og farmors tid i Hembygdsparken i Boarp – det perfekte miljø, der med garanti får dig i julestemning.

Velkommen til Båstad og Bjärehalvøen. Let at komme til. Masser at se. Gode oplevelser!

Anbefalede aktiviteter