Aktiv sundhed og wellness

Del artiklen her

Bjärehalvøen i nordvestlige Skåne er det perfekte sted til en aktiv ferie – og så kaldes det Nordens bedste cykeldestination! Uanset om du er ude efter superudfordrende aktiviteter, som får mælkesyren frem, satser på soft adventure eller længes efter fred og ro, er du kommet til det rette sted.

Cyling

Cykling er rigtigt stort på Bjärehalvøen. Kan du lide at køre hårdt, venter der nogle fantastiske udfordringer her. På med lycratøjet, og spænd cykelskoene! Der er mange virkelig stejle bakker på Bjärehalvøen, som kræver gode benmuskler – eller også så får du det i hvert fald! Giv den maks. gas ved den første forhindring – Hallandsåsen. Og er det ikke nok for dig, kan du gøre som mange cykelklubber – tage turen flere gange op og ned ad åsen. Syv gange om dagen!

Kattegattleden, cykelruten på i alt næsten 400 km, går fra Helsingborg til Göteborg via Bjärehalvøen. Den går langs kysten og er lagt, hvor der er mindst mulig trafik. Tag en god madkurv med. Du vil nemlig højst sandsynligt få lyst til en lille skovtur mange steder. Om det er smukt? Ja, bare vent og se! Du kan selvfølgelig også begive dig ud i det blå på egen hånd med kortet i hånden. Selv i højsæsonen findes der et fint netværk af små, ubefærdede veje, som kan blive dine nye favoritter.

Tennis

Selvfølgelig lokker tennis også, når du er her i området. Båstad emmer af kærlighed til tennis og tennishistorie. Her har det været uforglemmelige øjeblikke med legender som Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg, Ivan Lendl, Caroline Wozniacki og Serena Williams. Tennismuseet ved siden af Mariakirken kan fortælle meget mere om tennisstjernerne gennem tiderne. Masser af baner, konkurrencer for alle aldre, og træning, ikke mindst på Båstad Sportcenter. Og helt tæt på tennissportens højborg i Båstad, centercourten, er der en populær boldmur, hvor børn og voksne med lige stor koncentration finpudser formen.

Golf

I Båstad og på Bjärehalvøen siges det, at du aldrig er mere end elleve minutter fra det nærmeste golfhul. I dette bølgende kulturlandskab er havet og Hallandsåsen golfbanernes trofaste følgesvende. Har du ikke grønt kort, findes der også en pay and play-bane.

Træning

Overalt finder du gode træningsmuligheder – fx gymnastik, yoga, løb og cykling. Inde og ude, alt efter sæson og humør. Træningscentrene Friskis & Svettis, HStudion og de forskellige hotellers fitnessområder er nogle af stederne, hvor du kan få pulsen op. Kribler det i benene efter en løbetur, er vandreruterne gode at få rørt benene på. Stier, småveje, strande og højdeforskelle gør, at du selv let kan vælge intensiteten.

Gunilla Svensson

Vandring

Skønne vandreture tæt ved stranden blandt fortidsminder og græssende får tiltrækker besøgende til Skåneledens skønne Bjäre-etaper hele året rundt. Terrænet på Hovs Hallars mægtige klippeformationer er ret så krævende, men belønningen er stor – havet, klipperne og det overraskende syn af en flok nuttede geder gør enhver glad. Det føles næsten som om, Døden og Ridderen kunne dukke op når som helst og indlede deres skæbnesvangre skakspil. Det var nemlig lige præcis her, at Ingmar Bergman indspillede sin verdensberømte filmscene i ”Det syvende segl”.

Og der er mere vidunderlig vandring i Axelstorpsskovens stille ro med lyset, der falder ned gennem de smukke trækroner. Du kan vandre ad Sinarpsledens gennem ældgamle græsmarker og skovområder helt ind til Båstad og hele tiden føle, at du er langt væk fra civilisationen. Så tæt på. Så stille. Så praktisk.

Helt ned i gear

Der findes masser at steder med fred og ro – året rundt. En gåtur langs en strand, hvor du knapt kan fornemme lyden af dine trin i det bløde sand. Svømmeture i solnedgangens smukke skær. Og der er et væld af vidunderlige udsigtssteder. Besøg fx Kullen, Skälderviken eller det gådefulde fortidsminde Drottninghall i Västra Karup. Eller hvorfor ikke se udsigten fra stierne i den fredede naturpark Grevie? Her kan du om foråret nyde synet af tusindvis af opret kobjælde – et smukt, lilla blomsterhav.

I det smukke Norrvikens Trädgårdar har man forenet haveidealer fra nær og fjern i et enestående haveanlæg, der imponerer alle haveentusiaster og planteinteresserede. Den nyrenoverede Villa Abelin har både restaurant og café og ligger som et sagnslot i det grønne. Her kan du virkelig lade batterierne op og nyde de drømmeagtige omgivelser. Spejldammens salamandere er altid et hit blandt de mindste. Det gamle knudrede bøgetræ i den japanske have sætter fantasien i sving. Sæt dig ned, tag et hvil, og drøm om trolde og smukke prinsesser. Denne muterede bøg er som en magnet – og ikke bare for børn, men for alle generationer. Ligner den en blæksprutte, et søuhyre eller en drage? Eller noget taget ud af ”Harry Potter”?

Spa

Hotel Skansen, Torekov Hotell og Torekovs Warmbadhus venter der skønne spabehandlinger med duft af tang, hav og urter. Når du ligger i vandet, synes stressen at flyde ud af kroppen, mens huden i håndfladerne langsomt får det karakteristiske rynkede look. Og vinterens kulde giver oplevelsen en ekstra dimension. Afkobling i en dampende udendørspool under vinterhimlens stjerner er en helt speciel oplevelse. Har du glemt huen, får du istapper i håret. De modigste kaster sig fra saunaens varme ned i det iskolde vand på Kallbadhuset i Båstad. Efter det kolde gys, ruller blodet i kroppen og får dig til at føle, at du er i live – helt ud til fingerspidserne.

Anbefalede aktiviteter