Aktiv ferie i Båstad

Del artiklen her

Bjärehalvøen og Båstad området i det nordvestlige Skåne er perfekt til en aktiv ferie – og så kaldes det Nordens bedste cykeldestination! Uanset om du søger udfordrende aktiviteter som får mælkesyren frem, satser på soft adventure eller længes efter fred og ro, er du kommet til det rette sted.

Cykling

Cykling er rigtigt stort på Bjärehalvøen. Kan du lide at køre hårdt, venter der nogle fantastiske udfordringer her. På med lycratøjet, og spænd cykelskoene! Der er mange virkelig stejle bakker på Bjärehalvøen, som kræver gode benmuskler – eller også så får du det i hvert fald! Giv den maks. gas ved den første forhindring – Hallandsåsen. Og er det ikke nok for dig, kan du gøre som mange cykelklubber – tage turen flere gange op og ned ad åsen. Syv gange om dagen!

Kattegattleden, cykelruten på i alt næsten 400 km, går fra Helsingborg til Göteborg via Bjärehalvøen. Den går langs kysten og er lagt, hvor der er mindst mulig trafik. Tag en god madkurv med. Du vil nemlig højst sandsynligt få lyst til en lille skovtur mange steder. Om det er smukt? Ja, bare vent og se! Du kan selvfølgelig også begive dig ud i det blå på egen hånd med kortet i hånden. Selv i højsæsonen findes der et fint netværk af små, ubefærdede veje, som kan blive dine nye favoritter.

Tennis

Selvfølgelig lokker tennis også, når du er her i området. Båstad emmer af kærlighed til tennis og tennishistorie. Her har det været uforglemmelige øjeblikke med legender som Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg, Ivan Lendl, Caroline Wozniacki og Serena Williams. Tennismuseet ved siden af Mariakirken kan fortælle meget mere om tennisstjernerne gennem tiderne. Masser af baner, konkurrencer for alle aldre, og træning, ikke mindst på Båstad Sportcenter. Og helt tæt på tennissportens højborg i Båstad, centercourten, er der en populær boldmur, hvor børn og voksne med lige stor koncentration finpudser formen.

Golf

I Båstad og på Bjärehalvøen siges det, at du aldrig er mere end elleve minutter fra det nærmeste golfhul. I dette bølgende kulturlandskab er havet og Hallandsåsen golfbanernes trofaste følgesvende. Har du ikke grønt kort, findes der også en pay and play-bane.

Træning

Overalt finder du gode træningsmuligheder – fx gymnastik, yoga, løb og cykling. Inde og ude, alt efter sæson og humør. Træningscentrene Friskis & Svettis, HStudion og de forskellige hotellers fitnessområder er nogle af stederne, hvor du kan få pulsen op. Kribler det i benene efter en løbetur, er vandreruterne gode at få rørt benene på. Stier, småveje, strande og højdeforskelle gør, at du selv let kan vælge intensiteten.

Louise Nordström Pettersson

Vandring

Opdag Bjärehalvøen til fods. Her finder du den perfekte kombination af eventyrlige vandrestier, gode overnatningsmuligheder og lækker mad. På Bjärehalvøen i det nordvestlige Skåne, viser naturen sig fra sine smukkeste sider. De fantastiske udsigter i det kuperede terræn er hvert et skridt værd, og du finder nemt et sted at hvile fødderne, når sulten eller tørsten melder sig. Du kan vandre fra kyst til kyst over Bjärehalvøen på én dag og slutte af med at dyppe tæerne - eller hele kroppen - ved et af de typisk svenske kallbadhuse langs kysterne. Flere hoteller i området tilbyder også mere luksoriøse forhold som spa, tangbad og opvarmede pools, hvor du kan slappe af efter en aktiv dag i naturen.

Følg stier og småveje på kryds og tværs af Bjärehalvøen på korte eller længere ture. Du vælger selv karakteren af dine naturoplevelser. For eksempel om du vil betages af de dramatiske klipper, der skifter til hvide sandstrande langs kysten, eller om du vil give dig ud i den frodige Sinarpsdalen .

En lille sejltur fra det idylliske Torekov ligger naturreservatet Hallands väderö og på turen over kan du være heldig at få øje på sæler i vandet. Tramp dig gennem de eventyrlige gamle skovområder og besøg anemoneskoven, Vitsippskogen, hvor Ronja Røverdatter blev indspillet for over 30 år siden. Din vandretur på Bjärehalvøen fuldendes med et lækkert måltid på en af de mange små restauranter. Du kan også fylde din madkurv med specialiteter fra gårdbutikkerne i området eller du kan købe en færdig madkurv med til turen.


Helt ned i gear

Der findes masser at steder med fred og ro – året rundt. En gåtur langs en strand, hvor du knapt kan fornemme lyden af dine trin i det bløde sand. Svømmeture i solnedgangens smukke skær. Og der er et væld af vidunderlige udsigtssteder. Besøg fx Kullen, Skälderviken eller det gådefulde fortidsminde Drottninghall i Västra Karup. Eller hvorfor ikke se udsigten fra stierne i den fredede naturpark Grevie? Her kan du om foråret nyde synet af tusindvis af opret kobjælde – et smukt, lilla blomsterhav.

I det smukke Norrvikens Trädgårdar har man forenet haveidealer fra nær og fjern i et enestående haveanlæg, der imponerer alle haveentusiaster og planteinteresserede. Den nyrenoverede Villa Abelin har både restaurant og café og ligger som et sagnslot i det grønne. Her kan du virkelig lade batterierne op og nyde de drømmeagtige omgivelser. Spejldammens salamandere er altid et hit blandt de mindste. Det gamle knudrede bøgetræ i den japanske have sætter fantasien i sving. Sæt dig ned, tag et hvil, og drøm om trolde og smukke prinsesser. Denne muterede bøg er som en magnet – og ikke bare for børn, men for alle generationer. Ligner den en blæksprutte, et søuhyre eller en drage? Eller noget taget ud af ”Harry Potter”?

Spa

Hotel Skansen, Torekov Hotell og Torekovs Warmbadhus venter der skønne spabehandlinger med duft af tang, hav og urter. Når du ligger i vandet, synes stressen at flyde ud af kroppen, mens huden i håndfladerne langsomt får det karakteristiske rynkede look. Og vinterens kulde giver oplevelsen en ekstra dimension. Afkobling i en dampende udendørspool under vinterhimlens stjerner er en helt speciel oplevelse. Har du glemt huen, får du istapper i håret. De modigste kaster sig fra saunaens varme ned i det iskolde vand på Kallbadhuset i Båstad. Efter det kolde gys, ruller blodet i kroppen og får dig til at føle, at du er i live – helt ud til fingerspidserne.


Båstad og Bjärehalvøen har din aktive ferie i fokus

I øjeblikket er et udviklingsprojekt med støtte fra Leader Nordvästra Skåne og The European Agricultural Fond ved at styrke Bjärehalvøen som topdestination for aktiv livsstils-ferier. Vandrings- og cykelprodukter forbedres for at møde de besøgendes forventninger.

Velkommen til Båstad!


Anbefalede aktiviteter