Båstad og Bjärehalvøen

Del artiklen her

Båstad ligger ca. 55 km fra Helsingborg, ude på Bjärehalvøen med Hallandsåsen mod syd og havet mod nord. På Hallandsåsen øst for centrum er der flot udsigt over Laholmbugten. Bjärehalvøen er en juvel for den kultur-, natur- og madinteresserede.

Båstad og Bjärehalvøen – den rette destination for livsnydere

Bjärehalvøen og Båstad er vidt berømt for sin skønhed, det dramatiske landskab og den gode mad. Det er her Ingmar Bergman indspillede scenerne med skakpartiet i Det syvende segl ude ved Hovs Hallar. Både Richard Gere og J.F. Kennedy har spenderet tid på badestandene og på havnekroerne, og der er en god grund til, at de helt store tennisstjerner gerne kommer til Båstad.

Kultur og historie

Flere kendte kunstnere og kunsthåndværkere har slået sig ned på Bjärehalvøen. En af de mange er tekstilkunstneren Märta Måås-Fjetterström, hvis studio stadig fungerer som aktiv udstilling, for alle som vil vide mere om Märtas internationalt berømte vævearbejde og måske gøre egne fund i butikken.

Midt på Bjärehalvøen ligger det spændende Birgit Nilsson-museet, hvor du kan besøge den verdensberømte operasangerindes barndomshjem, og i bygningen ved siden af kan du følge hendes karriere fra bondedatter til operadiva. Inde på gården finder du også stalden, som er ombygget til en charmerende café.

Naturoplevelser

Tag vandreskoene med hjemmefra eller lej en cykel for at vandre eller cykle i Båstad og omegn, og få en fantastisk oplevelse i det fri. Naturen er storslået og værd at udforske på flere forskellige måder. Besøg også Norrvikens Trädgårdar, som Tage Andersen har sat sit præg på med fantastisk anlagte haver og en hyggelig restaurant.

Sidst på foråret og om sommeren kan du også nyde livet på en af egnens indbydende badestrande. Gennem de seneste 200 år har Båstad været kendt som bade- og kursted, og derfor er der flere fine hoteller som Hotel Skansen, Hovs Hallar og Torekov hotel, hvor du kan forkæle dig selv i luksuriøse og smukke omgivelser.

Et imponerende kuperet terræn er udgangspunktet for Båstad golfklubs to golfbaner. Den gamle bane kan dateres helt tilbage til 1930, og her kan du spille 18 huller på en af Sveriges ældste baner. Stedet har også en nyere bane, som åbnede i 1990 med ondulerede greens, hvilket giver golfspilleren kamp til stregen og god øvelse i præcision og længde. Du kan booke green fees og golfophold i Båstad på golfsverige.dk.

Mad og drikke

På Bjärehalvøen myldrer det med producenter af lokale delikatesser, og de fleste sælger produkterne i små gårdbutikker, som ligger udspredt over halvøen. Du kan blandt andet opleve nogle af disse ved at booke en madvandring udover det sædvanlige hos Lindegrens. Båstad har mange kulinariske restauranter og caféer. Blandt de mere populære finder du Restaurang Sand på hotel Skansen og Bistro Grodlår & Timjan midt i Båstad. Begge er velkendte for sine råvarer og lækre menuer efter sæson.

Begivenheder

Båstad er Sveriges tennismetropol, og de store tennisbegivenheder fylder hvert år byen til bristepunktet med liv og glade dage. Swedish Open i Båstad er den fjerdeældste GP turnering i verden. Den løber af stabelen anden uge i juli hvert år. Damernes Collector Swedish Open er Europas tredjestørste tennisarrangement efter Wimbledon og Paris og finder sted i forbindelse med herrernes Skistar Swedish Open.

Anbefalede aktiviteter