Oplevelser for alle aldre

Järnvägens Museum

Del artiklen her

Fra damplokomotiv til modeljernbane. Oplev 150 års jernbanehistorie for både børn og voksne.

Järnvägens Museum i Ängelholm

Familiens yngste følger med store øjne modeltoget rundt på banen, mens det trækker i bedstefar for at komme ud og se nærmere på damplokomotivet. Selv er du optaget af at se nærmere på de tekniske detaljer, der ligger bag udviklingen fra damplokomotiv til lyntog. Jernbanemuseet Järnvägens Museum i Ängelholm i det nordvestlige Skåne er i høj grad lykkedes med at arrangere udstillinger, der vækker interesse hos hele familien.

 

I den gamle remise fra 1898, hvor damplokomotiver sin tid fik fyldt vand og kul på til næste tur, er der i dag skabt et moderne oplevelsescentrum med jernbanens historie som omdrejningspunkt. Museet er indrettet med tilpas mange forskelligartede indtryk til, at der er eventyr nok til alle aldre – og interessante aktiviteter for både børn og de mest avancerede teknikere.

 

En tidsrejse på skinner
Museets faste udstilling er en vandring gennem tiden fra de første forsøg i minerne på at få minevogne til at rulle lettere på træskinner til nutidens højhastighedstog. Udstillingen er bygget op af spændende miljøer, der gør det let at forestille sig arbejdet i minerne, opgaverne for en stationsforstander eller forventningens glæde i venteværelset. Udstillingen beskriver levende arbejdet ved jernbanen, som det var, og som det er i dag. Helt konkret kan du selv fornemme forskellen, når du rejser gennem historien i LOCOMOTION simulatoren - først i førerhuset på et bumlende damplokomotiv og videre frem til nutidens svenske højhastighedstog X2000.

 

Fuld damp på 150 års historie
For de mindste bliver jernbanehistorien rullet ud i en mindre skala på modeljernbanen, som nok er lille i størrelsen, men stor på detaljerigdom fra alle epoker. Derudover kan børnene slippe fantasien løs i legeområdet, hvor de kan bygge og køre med tog, spille spil eller læse bøger. En af favoritterne på jernbanemuseet er minitoget, der kører i museets fine park hver dag sommeren igennem.


Der sker altid noget her på museet – hold øje med programmet, hvis du vil ikke vil gå glip af særlige arrangementer som en tur med damptoget fra Ängelholm til Åstorp. Foruden museets faste udstilling er der skiftende udstillinger og aktiviteter, som tilsammen giver et enestående indblik i 150 års jernbanehistorie.

 

Järnvägens Museum er for alle – voksne, børn, skoleklasser og børnehaver. Det er muligt at hygge sig med sine egen medbragte mad ved opstillede borde, hvis man da ikke lader sig friste af caféens udvalg af sundt og sødt. Efter en oplevelsesrig dag på jernbanemuseet kan I tage en lille flig af historien med hjem fra souvenirbutikken, der sælger bøger, film, legetøj og meget andet med relation til jernbanehistorien.


Læs mere på Järnvägens Museums hjemmeside.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Åbningstider

I juni, juli & august er der åbent om mandagen samt åbent alle dage til kl. 17.00.
tirs
10:00 - 16:00
ons
10:00 - 16:00
tors
10:00 - 16:00
fre
10:00 - 16:00
lør
10:00 - 16:00
søn
10:00 - 16:00
Læs mere

Inspiration fra

Järnvägens Museum