Det er nemt at nyde livet i Ängelholm

Ängelholm

Hop i bølgen fra nogle af Sveriges smukkeste strande i Kystbyen Ängelholm i det nordvestlige Skåne. Ängelholm har længe været en af landets mest populære badebyer, men byen byder på mere end strand. Her kan du også opleve et livligt og hyggeligt byliv eller nyde stilheden i den fantastiske natur.

Hop i bølgen fra nogle af Sveriges smukkeste strande i Kystbyen Ängelholm i det nordvestlige Skåne. Ängelholm har traditionelt været en af landets mest populære badebyer, men har så meget mere at byde på end driverliv på stranden.  Et livligt og hyggeligt byliv for eksempel - og ikke mindst den fantastiske natur, hvor du kan nyde stilheden eller følge en af de mange vandrestier.


Ängelholm rummer på én gang masser af historie, kunst, kultur og varieret natur lige i baghaven. Faktisk er naturen en attraktion i sig selv med brede sandstrande, dybe skove, søer og åer. Derfor vender mange gæster da også tilbage til Ängelholm år efter år. Det er simpelthen helt ligetil at nyde livet her, for både store og små. Og det er endda nemt at komme til Ängelholm – fra København tager det cirka halvanden time, enten i bil eller med toget, der stopper midt i centrum. 


Siden 1800-tallet har Ängelholm været en af Sveriges mest populære badebyer. Besøg selv byen, så forstår du hvorfor. Kan du lide at være aktiv på din ferie, er der også virkelig gode muligheder for at strække benene på en vandretur, svinge en golfkølle, kaste snøren ud eller tage på kanoeventyr med familien.Spændende kunst og kunsthåndværk

Keramik spiller en særlig rolle i Ängelholm, især den lille lergøg, som du ikke kan undgå at støde på. Lergøgen er byens absolut mest populære souvenir. Dens historie går helt tilbage til midten af 1800-tallet, hvor man kunne købe den på markederne som et spøjst stykke legetøj til børnene. I dag er den blevet et symbol for byen og fremstilles i et hav af udformninger. Ängelholm kan endda prale af Sveriges (og vel nok også verdens) eneste lergøg-orkester, som du kan opleve live sankthansaften og alle lørdage i juli på Stortorget midt i centrum.


Er du interesseret i kunst og kunsthåndværk, er der mange spændende steder at besøge. I området omkring byen ligger der en masse atelierer, gallerier og arbejdende værksteder med alt fra keramik og glaskunst, til maleri og skulptur. Sammensæt din egen ’kunst tour’ og nyd de sanselige indtryk i dit eget tempo.

actor.title
Linda Evertsson

Oplevelser for alle sanserne

TAG BØRNENE MED

Find det hele og lidt til

Seværdigheder

Ängelholm på

Youtube

Det skal du se

Ängelholm

Ängelholm

Hotell Erikslund Järnvägens Museum Margretetorp Riverside Hotel