Oplev natur og kunst i verdensklasse

Wanås Konst

Del artiklen her

Gå, leg, bo og spis midt i skulpturparken i bøgeskoven.

Kunst får os til at undres, og ud af den undren springer tanker og nye idéer. Når kunsten tager form af skulpturer, placeret i historiske omgivelser og med en smuk bøgeskov som kulisse, er det samtidig en åben invitation til at lege og opleve kunsten med alle sanser. 

Wanås Konst ved Knislinge nord for Kristianstad i det nordøstlige Skåne er en af verdens absolut vigtigste skulpturparker og et af Skånes mest attraktive besøgsmål for både kunstinteresserede og familier på udflugt. Her venter en oplevelsesrig dag med kunst i verdensklasse, som fuldendes med en økologisk frokost og shopping i Wanås shop & deli med lokaltproduceret håndværk og delikatesser. Oplev magien når kunst, natur og historie mødes på Wanås.


En kunstoplevelse for alle

Skulpturparken er en verdens ypperste, og du finder den blot halvanden times kørsel fra Malmø ved det økologisk drevne gods Wanås. Wanås Konst er et omdrejningspunkt for kunst og læring, hvor selve parken er udsmykket med over 70 samtidige værker af internationalt anerkendte kunstnere – og du må gerne røre. Faktisk indbyder mange af skulpturerne til netop berøring for at fornemme materialet, storheden eller det legende element i at klatre rundt på dem. Kunstinteresseret eller ej, så elsker børn at færdes blandt samtidig kunst i skulpturparken med indtryk, der stimulerer og strækker sanserne. 

Og netop et åbent sind og sanseapparat er vigtige elementer at være i besiddelse af, hvis man vil ændre fordomme, som Wanås gerne vil med sit kunstprogram. 


Bo i skulpturparken

Foruden skulpturparken har Wanås Konst indrettet en kunsthal i ombyggede staldbygninger ved Wanås Slot, og det er også her, det nye Wanås Restaurant Hotel er blevet etableret fra 2017. Restauranten tilbereder økologisk mad fra lokale producenter, blandt andet fra det økologiske jordbrug på Wanås Gods, og hotellet har indrettet 11 moderne værelser i de historiske 1700-tals omgivelser. Med andre ord kan du bo smukt og bæredygtigt midt i en tidslomme, hvor du træder direkte ud til en højkulturel oplevelse i skulpturparken.


Stort program i jubilæumsår

I 2017 fejrer Wanås Konst 30 års jubilæum med flere projekter og udstillinger end nogensinde før. Kunsthallen åbner jubilæumsåret i påsken med fernisering af udstillingen Återblick 1987 – konsten på Wanås, der kan opleves fra den 14. – 23. april. Her spoles tiden tilbage til 1987, hvor den første udstilling blev præsenteret på Wanås. Gennem billeder, film og arkivmateriale får man her et godt indblik i, hvordan skulpturparken er vokset frem gennem årene.

Fra den 7. maj til 5. november overtager udstillingen SculptureMotion – om skulptur i bevægelse og skulptur som inviterer til handling med den banebrydende amerikanske koreograf William Forsythe (USA) i spidsen. Andre medvirkende: Carolina Falkholt (SE), Henrik Plenge Jakobsen (DK), Sonia Khurana (IN), Éva Mag (SE) og Mammalian Diving Reflex (DE/CA).  

Wanås Konst udvider sæsonen med efterårs- og vinterudstillinger af Poul Gernes (DK) og Jennifer Forsberg (SE).

I løbet af året tilbydes rundvisninger i skulpturparken og lejlighedsvist åbne workshops for både børn og voksne. 


Læs mere på Wanås Konst hjemmeside.


Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Wanås Konst åbningstider

Læs mere

Inspiration fra

Wanås Konst