Oplevelser og events

Del artiklen her

Dyk ned i et hav af oplevelser i det nordøstlige Skåne – uanset om du er til beachhåndbold, vikinger, eller gerne vil forkæle din indre feinschmecker, så kan du kun blive begejstret på din rejse rundt i denne smukke region.

Åhus Beachhandboll Festival

Åhus Beachhandboll Festival er Europas største beachhåndboldturnering og samlingspunkt for svensk håndbold om sommeren. Med en skøn kombination af sommerglæde og idræt får alle deltagere og besøgende en fantastisk oplevelse for livet. Det er et stort, sjovt og godt arrangement for hele familien, og startskuddet lyder altid om fredagen i uge 28 i juli. Mange vælger at holde deres ferie i Åhus, som er en vidunderlig sommerby med lystbådehavn, to store strande, caféer, restauranter og hyggelige butikker. Ses vi? Ja, mon ikke! Hvor: Åhus Beach, Täppetstranden. Hvornår: 15.-23. juli 2016.

Smagemåned

September er årets store høstmåned, og det betyder, at vi går ind i "smagemåneden" med forskellige høstfester, og at gårdbutikkerne fylder hylderne med lokale delikatesser.

Degeberga antik- og samlermarked

Den 17. juli går det løs i Degeberga, hvor ét af Sveriges største samlermarkeder med ca. 320 stande afholdes hvert år! En superhyggelig dag for alle, der elsker at gøre et godt fund. Slut af med en skøn kop kaffe i Hembygdsparken.

Middelaldermarked på Hovdala slot

Fra den 6.-7. maj 2016 rejser vi tilbage i tiden på Hovdala slot. Her i de unikke og smukke omgivelser afholdes der årligt det store middelaldermarked, hvor ridderekvipager fra hele landet kæmper om æren at kunne kalde sig Sveriges bedste ridder. Der er også masser af sjove aktiviteter for store og små. Prøv fx at skyde med bue og pil, og lær om fine, gamle håndværk. Nyd et ægte middelaldermåltid, lyt til musikken, og se de spændende gøglere og troldkarle! I år kan markedet holde 5-års jubilæum, så der bliver ekstra meget sjovt at se på. Køb din billet i forvejen, og spring køen over!

”September er årets store høstmåned, og det betyder, at vi går ind i "smagemåneden" med forskellige høstfester, og at gårdbutikkerne fylder hylderne med lokale delikatesser.”

Gudahagen vikingemarked

Gudahagen vikingemarked er et slaraffenland for både den ægte vikingeentusiast og den brede befolkning. Markedet afholdes sædvanen tro den tredje weekend i september, og i år falder datoen på den 17.-18. september. Kom og oplev sang og musik, tusindkunstnere, ild og gøgl. Se, når ridende vikinger udfordrer hinanden og svinger deres sværd! Lad børnene lege sjove vikingelege, og prøv selv øksekast, pælekast og skyde med bue og pil!

Vævedage i Glimåkra

De årlige vævedage i Glimåkra er en fantastisk begivenhed med over 30 år på bagen og omkring 6000 besøgende hvert år. I år afholdes begivenheden fra den 28.-30. oktober, og her samles væveinteresserede fra hele Sydsverige og Danmark. Vævedagene byder på førsteklasses tekstiludstillinger og en imponerende handelsmesse i Folkets Park. Her har du en unik mulighed for at købe materialer, redskaber og litteratur og finde inspiration til din næste væveopsætning. Og du må ikke gå glip af den spændende vævekonkurrence, som arrangeres af magasinet Vävsmagasinet og afholdes på Svenska VävstolsMuseum.

Anbefalede aktiviteter