Oplevelser og events

Del artiklen her

Dyk ned i et hav af oplevelser i det nordøstlige Skåne – uanset om du er til beachhåndbold, vikinger, eller gerne vil forkæle din indre feinschmecker, så kan du kun blive begejstret på din rejse rundt i denne smukke region.

Åhus Beachhandboll Festival

Åhus Beachhandboll Festival er Europas største beachhåndboldturnering og samlingspunkt for svensk håndbold om sommeren. Med en skøn kombination af sommerglæde og idræt får alle deltagere og besøgende en fantastisk oplevelse for livet. Det er et stort, sjovt og godt arrangement for hele familien, og startskuddet lyder altid om fredagen i uge 28 i juli. Mange vælger at holde deres ferie i Åhus, som er en vidunderlig sommerby med lystbådehavn, to store strande, caféer, restauranter og hyggelige butikker. Ses vi? Ja, mon ikke! Hvor: Åhus Beach, Täppetstranden. Hvornår: 14.-22. juli 2017.

Smagemåned

September er årets store høstmåned, og det betyder, at vi går ind i "smagemåneden" med forskellige høstfester, og at gårdbutikkerne fylder hylderne med lokale delikatesser.

Middelaldermarked på Hovdala slot

Fra den 26.-27. maj 2017 rejser vi tilbage i tiden på Hovdala slot. Her i de unikke og smukke omgivelser afholdes der årligt det store middelaldermarked. Begge dage er programmet pakket med spændende aktiviteter. Oplev bueskytter til hest og 40 ridderekvipager fra hele landet kæmpe om æren at kunne kalde sig Sveriges bedste ridder. Der er også masser af sjove aktiviteter for store og små. Prøv fx at skyde med bue og pil, og lær om fine, gamle håndværk. I år kan børnene prøve Børnenens Borggård. Her vil være gratis aktiviteter for børn op til 12 år. Børnene kan opleve dukketeater, dans og leg samt deltage i skattejagten på Dragens Guld. På gårdspladsen vil der være marked, underholdning og god mad. Nyd et ægte middelaldermåltid, lyt til musikken, og se de spændende gøglere og troldkarle. Velkommen til Hovdala slot og årets familieevent i Skåne!

”September er årets store høstmåned, og det betyder, at vi går ind i "smagemåneden" med forskellige høstfester, og at gårdbutikkerne fylder hylderne med lokale delikatesser.”

Gudahagen vikingemarked

Gudahagen vikingemarked er et slaraffenland for både den ægte vikingeentusiast og den brede befolkning. Markedet afholdes sædvanen tro den tredje weekend i september, og i år falder datoen på den 16.-17. september. Kom og oplev sang og musik, tusindkunstnere, ild og gøgl. Se, når ridende vikinger udfordrer hinanden og svinger deres sværd! Lad børnene lege sjove vikingelege, og prøv selv øksekast, pælekast og skyde med bue og pil!

Nordic Outcraft Festival

Friluftsliv for familier og nysgerrige naturfolk. Den 12-14. maj kan du opleve Nordic Outcraft Festival - et startskud til den kommende vildmarksby i efteråret 2017.  En forlænget weekend fyldt med aktiviteter og workshops, inspiration og underholdning. Nyd den magiske natur ved Immeln og slap af i vores hyggelige camp. Her er toiletter og teltpladser, der serveres mad og vi sørger for alt det praktiske, så du kan fokusere på at opleve og lære om friluftslivet. Nogle aktiviteter er for børn og andre for voksne, men de fleste er for hele familien. Efter denne weekend vil I færdes trygt i friluftslivet og være klar til at padle i kano og udforske eventyr på egen hånd. I kan vælge mellem et væld af aktiviterter:


Aktiviteter og eventyr:

- Oplev Sveriges sydligste vildmark i guidede kanoture.

- Prøv dressincykling - hvor I cykler i specialbyggede cykelvogne på gamle togskinner langs Helge Å

- Tag på guidede vandreture i bøgeskovene og langs stenbruddet

- Grundkursus i kajaksejlads

- Skattejagt

- Trail motionsløb på stierne

- Mindfullnes

- Yoga

- Træ-klatring

Derudover kan du prøve forskellige workshops såsom madlavning over åben ild i stormkøkken, førstehjælpskursus, fotografering, kort & kompas håndtering samt grundlæggende lejr-liv.  

Programmet byder også på inspirerende foredrag af forfattere og eventyrere som giver en forsmag på natur og eventyr i livet og i hverdagen. Om aftenene er der underholdning og hygge ved vandet og omkring lerjbålet. 

Anbefalede aktiviteter