Vild natur, dybe skove, og dramatiske klipper

Naturen i Nordøstskåne

Del artiklen her

Den vildeste natur finder du i Skånes nordøstlige dele. Dybe skove og dramatiske klipper, områder med søer og åbne landskaber.

NATUREN ER HELT VILD OG MEGET SMUK

I Skånes nordøstlige dele finder du den vildeste natur. Dybe skove og dramatiske klipper, områder med søer og åbne landskaber. Den bedste måde at opleve egnen på er til fods eller på cykel, men den bekvemme får også storslåede naturoplevelser i bilen.

HUMLESLINGAN – EN VEJ MED UDSIGT

På smukke veje rundt om Skånes største sø, Ivösøen, kan du tage bilen de cirka 55 km. Du følger bare de brunhvide skilte gennem humlebygden. Langs Humleslingan kan du foretage en kulturhistorisk rejse i Ivösøbygden, hvor du finder landets eneste eksisterende humletørrer samt omkring 30 andre seværdigheder. Se filmen her.

ØLIV I IVÖSØEN

Oplev nogle af de 40 ubeboede øer i Skånes største sø, Ivösøen. Tag ud i en kano og nyd stilheden og freden på vandet. Nogle øer har læskjul, hvor du kan sidde og spejde ud over søen, men på andre øer er det en fordel at medbringe eget campingudstyr. Har du lyst til at hoppe i vandet, er du kommet til det rigtige sted. Ivösøen var tidligere en del af havet, så her er flere små herlige vige med badestrande, hvor du kan bade helt ensom i søen uden en trævl på kroppen.

PADLING PÅ IMMELN

Den allerdybeste stilhed kan du nyde i den smukke natur, når du padler dig frem mellem øer og skær, så giv dig tid til at lytte, dufte og mærke det historiske område. Systemet af søer er dybt betagende og meget fredfyldt. Tag vennerne eller familien med på en uforglemmelig tur i Sveriges sydligste vildmark.

”I vandriget er der også cykelvenlige veje langs kysten, gennem fantastiske bøgeskove og mellem glitrende søer.”

SKANDINAVIENS STØRSTE FUND AF FOSSILER

Fra og med år 2015 kan du besøge Skandinaviens største fund af fossiler på feltstationen Åsen. Her har forskerne fundet tænder, ben og knogler af forskellige svaneøgler og mosasaurer. På dette sted kan du lege palæontolog for en dag og si de 80 millioner gamle kridtlag for at finde dit eget fossil sammen med en dygtig guide.

KRISTIANSTADS VATTENRIKE

Få steder har så rig og varieret natur som Kristianstads vandrige. Landskabet huser et mangfoldigt dyreliv, og som en blå tråd gennem området og videre ud til havet løber den mægtige Helge Å. Vandriget består af fugtige engarealer og sumpskove, mens der på de mere tørre strækninger har udviklet sig en helt speciel flora og fauna.

Kristianstads Vattenrike er ca. 35 kilometer langt. I områdets naturum kan du finde information om de populære guidede flodbådsture, som er et sikkert hit for hele familien. I vandriget er der også cykelvenlige veje langs kysten, gennem fantastiske bøgeskove og mellem glitrende søer. På vejen passerer du hyggelige spisesteder, små gårdbutikker og overnatningssteder for enhver smag. Se film om vandriget her.

VANDRING I STORSLÅET NATUR

Pak vandreskoene ned og oplev storslået natur og smukke vyer over afvekslende naturområder. Her kan du vandre hele året. Følg stisystemet Skåneleden nogle dage eller begiv dig ud i urskoven til det imponerende vandfald Forsaker. I Hovdala kan du vandre rundt om Hovdala slot, som ligger midt i området. Hovdala naturområde tilbyder friluftsaktiviteter hele året som vandring, mountainbiking, ridning og fuglekiggeri. Hovdala slot, som ligger midt i området, er et mindesmærke fra snaphanernes tid i Skåne, og slottet spillede en vigtig rolle under krigen mellem Danmark og Sverige i 1600-tallet. Tæt på slottet ligger Hovdala Trädhus, et moderne konferenceanlæg, højt oppe mellem trækronerne og med en betagende udsigt over Finjasjön. Der arrangeres flere events i Hovdala hvert år. Den 20. september er det tid til den årlige høstfest på slottet.

Anbefalede aktiviteter