Nyd MidtSkåne på cykel

Del artiklen her

Solen i ansigtet, vinden i ryggen, smukke landskaber som passerer forbi og masser af hyggelige steder at tage et hvil og nyde de lokale lækkerier eller bare en storslået udsigt. MidtSkåne er perfekt til en cykeltur. Hvad enten du er en inkarneret hurtigrytter eller en hyggetramper.

Ringsjøn rundt

Ringsjøn rundt må være Skånes svar på Sjælland rundt. Her kan hele familien nyde en dejlig dag i cyklingens tegn. Enten som deltager ellr som publikum. I år foregår løbet den 4 juni. Og det er intet mindre end 50-års jubileum for det populære og folkelige løb. Vælg mellem en af de 4 ruter på mellem 35 og 125 km rundt om den smukke sø Ringsjøn midt i Skåne.

Luxus cykeltur i tre dage

Vil du cykle i et lidt roligere tempo og have vejen lidt mere for dig selv? Så må da en tredages cykeltur med dejlig mad, transport af bagage og overnatning i redte senge med relaxafdeling på hotellet være lige i øjet?

Ringsjøstrands cykel paket bringer dig genem noget af Skånes smukkeste naturtilbyder cykeltur i dagene tre, morgenmadsbuffet, to treretters middage, en frokost, sykel, cykelkort, cykelhjelm og adgang til relaxafdeling den sidste aften samt transport af bagage mellem de tre hoteller.

Du starter på Ringsjø Krog & Wærdshus. Her kan du bade, besøge Bosjøkloster eller vandre i naturreservatet inden du næste dag cykler videre til Esløv, hvor du sover centralt i den hyggelige bykerne på Hotell Stensson. Turen går videre genem bølgende landskab, forbi slotte og gårde og dagen slutter på Ringsjøstrand, hvor ømme muskler kan strækkes ud i relaxafdelingen inden solnedgangen over den smukke sø.

Hotspot Kollerød

Hotspot Køllerøds cykel- og vandringsruter gør det nemt for besøgere at finde sine egne yndlingsstop langs med de sparsomt trafikerede veje øst for Hørby. Turerne er mellem 7 og 22 km lange og strækker sig genem den smukke natur med masser af lævn fra oldtiden og gamle dage. Stengærder afgrænser de magre jordlodder og nysgærrige køer, generte kalve og bredskuldrede tyre græsser langs ruten. Får og heste hjælper med at holde landskabet åbent og er du heldig kan du skimte både elg, hjort og rådyr.

Foodiecykling

På slingrende veje genem bølgende landskaber og dybe skove kommer du forbi marker med lokale afgrøder og rigtig tæt på mange af Skånes bedste leverandører af lækre råvarer. Med cykel kommer du tæt på de små gårdbutikker, lokale mejerier, producenter af vildtkød, økologiske gårde og du kan sågar få chancen for at se og måske prøve de lokale madhåndværk. Under turen samler du helt friske råvarer med til aftenens madlavning over åben ild og sammen skabes et unikt måltid som nydes i det fri. Du bor komfortabelt på Pensionat Søderåsen eller Nyrups Naturhotel. Læs mere om foodiecykling

Mountainbike

For dig der kan lide udfordringer og høj hastighed anbefales Orups Mountainbike bane i et varieret kuperet terain lige syd for Høør. Banen er anlagt af lokale cykelentusiaster som har brugt 100- vis af arbejdstimer på at få det rigtige sug i maven i de stejle bakker. Banen er gratis och perfekt for både børn og voksne som vil bevæge sig udendøre i et fartfyldt miljø. De lokale benytter ofte den 3, 2 km lange bane og to år i træk er der blevet arrangeret et Late Night Race i november hvor der suses gennem banen med pandelamper i den mørke skov. Bagefter åndes der ud og grilles pølser.

Anbefalede aktiviteter