Kultur, dyr og natur. En udflugt for hele familien

Bosjökloster

Del artiklen her

Natur, kultur og dyr – tag familien med på en skøn slotsudflugt til Bosjökloster. En 1000 år gammel eg, et overvældende blomsterflor og en romantisk rotur på søen er blandt de oplevelser, der venter jer her i hjertet af Skåne.

Ren idyl i den overdådige slotspark ved Bosjökloster 

Det frodige og naturskønne Skåne har formentlig altid tiltrukket sig opmærksomhed. Da Bosjökloster blev grundlagt i 1000-tallet lå det på en ø midt i Ringsøen i hjertet af Skåne, og i dag er vandstanden ikke helt så høj, så klosteret ligger nærmere på en lille tange ud i søen. Men det har ikke gjort skønheden mindre i og omkring det hvide slot. Selvom nonnerne, der frem til reformationen i 1536 var tilknyttet dette kloster, gav deres løfte om afholdenhed og nøjsomhed, har den rige natur delt generøse gaver ud til de unge kvinder.


Nonnernes klosterliv

Bosjökloster Slott & Trädgårdar er i dag privatejet af greve Thord Bonde og hans familie, der har åbnet parken og de ældste dele af slottet for besøgende. Og der venter gæsterne en prægtig haveoplevelse med de fineste udsigter, skøn natur og kulturelle indsigter. De middelalderlige hvælvinger står endnu med et lille museum, hvor du bliver klogere på nonnernes tid i klosteret. Dele af slottet huser desuden forskellige udstillinger med kunst og kunsthåndværk, som i 2017 fx fotoudstillingen VILDA NORDEN og en udstilling af Steen Kepps keramik.


Farverige oplevelser

Nyd en dag i den imponerende park, der omgiver Bosjökloster. Nogle af årets første blomster er de myldrende anemoner, og så snart foråret får fat, følger tulipaner, rododendron og ikke mindst roser frem og hyller parken ind i farver og dufte. Ved indgangen til parken troner den mægtige tusindårs-eg, der omkring tiden, hvor de første nonner flyttede ind, var et lille nyplantet træ. Lad børnene strække benene i eventyrlige omgivelser – og slip legebarnet løs på den 43 meter lange svævebane. 


Hygge med familien

Når entréen er betalt, kan I desuden låne en robåd og sejle en romantisk tur på søen. På en varm sommerdag er der fine muligheder for at bevæge sig ud på badebroen og tage en frisk dukkert. Rundt omkring i parken kan I finde dyr som ponyer og geder, der gerne må klappes.

Bliver I sultne i løbet af dagen, kan frokosten indtages blandt utallige roser i caféens smukke gårdhave, eller I kan finde en hyggelig krog i parken til jeres egen skovtursmad. 

I løbet af året arrangeres forskellige aktiviteter, blandt andet Bosjökloster Slöjd- & Hantverksdag den 14. maj, den klassiske koncertserie Musik på Bosjökloster i august, Skånska Jakt- & Fiskemässan den 26.-27. august og Skånska Juldagarna den 1.-3. december.


Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Kontakt

041325048
E-mail os
Website
Kontakt

Bosjökloster Åbningstider

Læs mere

Inspiration fra

Bosjökloster