Fairtrade-shopping i Lund

Del artiklen her

Shop med god samvittighed i Lunds vintage- og designbutikker. Det gamle bycentrum vrimler med kendte kæder, men også med små, unikke butikker. Lund er officiel fairtrade-by, så det er nemt at være politisk bevidst, når man handler. Vi har her et lille udpluk af de mange butikker.

SKÅNEKRAFT

Skånekraft har en særlig plads i Lund. Den blev etableret i 1980 af en gruppe skånske kunsthåndværkere. I butikken kan man finde kunsthåndværk af lokale keramikere og skulptører, smykkesmede og glasblæsere.

ZIMMERDAHL 20TH CENTURY DESIGN

Her kan du købe håndplukket vintage-indretning med betoning af 1900-talsdesign og kunsthåndværk. Svenske designere som Wiven Nilsson og Stig Lindberg udgør en central del af udvalget.

MODERNE MÖBELKLASSIKER

Et stenkast nord for Lund kan man snuble over denne lille perle, som lokker med møbler i kendt skandinavisk design fra 1900-tallet.

TANT HULDA

Her kan du komme ind og nyde herlige og skøre ting fra en svunden tid. Tøj og tilbehør fra forgangne epoker, kvalitetsgarn og inspirerende mønstre til dine egne projekter.

Leif Johansson, Xray foto

VINTAGE HOUSE

Langs Store Södergatan ligger Vintage House som har et nøje udvalgt sortiment af kvalitetstøj inden for de mere luksuriøse designs, hvor fokus er på holdbar mode.

MILJÖGÅRDEN

I den vestlige del af Lund ligger dette store bolighus. Udover deres egen kollektion kan man også finde kendte mærker, som alle har kvaliteten i højsædet.

EVA ENGELN PERSSON SMYCKEN & VINTAGE

Denne lille butik ligger på en af Lunds mest centrale shoppinggader og lokker med charmerende tingeltangel og traditionelle mærker.

Læs mere om vintage- og designshopping i Lund

Anbefalede aktiviteter