Det gode liv i Skåne

Skøn, skønnere, Skåne

Nyd det gode liv i Skåne med en du holder af. Læs med her og find inspiration til jeres næste ferie sammen i underskønne Skåne.

Gourmet og livsglæde

Da New York Times for nyligt kårede de aktuelt mest spændende fødevaredestinationer var Skåne flot repræsenteret på listen, og flere restauranter her i ’Sveriges spisekammer’ har i år fået de prestigefyldte Michelinstjerner. Med et stærkt fokus på lokalt producerede varer og bæredygtig produktion er Skåne blevet eksponent for gourmetoplevelser, slow food og livsglæde. Kort fortalt er det her, foodies søger hen for at opleve den autentiske smag og den tilbagelænede livsstil. Der er masser af inspiration til jeres næste gourmetoplevelse her.

Specialiteter fra skånske gårdbutikker

I Skåne er det kulinariske spektrum bredt – fra de fineste restauranter til en smagfuld oplevelse direkte ved stalddøren. Når I ser et skilt i vejkanten med fx ’gårdbutik’ eller ’friskfangede sild’, så sæt farten ned og tril ind forbi. I kommer nemlig ikke nærmere de lokalt producerede og økologiske specialiteter end herude ved avlerne: Ost, kød, frugt, marmelader, juicer og bagværk – alt sammen fremstillet med kærlighed til råvarerne, håndværket og lokale traditioner. Find et udvalg af Skånes bedste gårdbutikker her.

Smag på most og vin

Frugtbar jord og et optimalt klima for æbleavl har en stor del af æren for Skånes mange æbleplantager. Men avlerne må også have et velfortjent klap på skulderen for konstant at udvikle og forfine de mange forskellige drikke som most, gløgg, calvados og saft. Af den frugtbare jord høster avlerne desuden kartofler og hvede, hvilket har givet grundlag for en stolt tradition for at producere spiritus. Tag på en herlig smagsrundrejse ved de lokale producenter – og ikke at forglemme nogle af de vingårdene, der har fået rigtig godt fat på en nordisk tradition for kvalitetsvine.

Apotekarns have i Simrishamn, Foto: Carolina Romare

Det grønne Skåne er en lise for sjælen

Naturen i Skåne er gavmild med små oaser, perfekt til bare at være i nuet og nyde stilheden. Så uendeligt mange vandremuligheder, fredfyldt idyl, storslåede udsigter, dybe kløfter og spændende kulturlandskaber venter på at blive opdaget. Fx i Söderåsens nationalpark, der er en af Nordeuropas største, sammenhængende løvskove. Fra den ene lille stjernestund til den næste går det på hesteryg, cykel eller på egne ben. I kan også lade tilfældighederne råde og gribe mulighederne, når de byder sig, for der er virkelig mange ruter at gå ad. Vil I overnatte undervejs, kan I benytte jer af den svenske allemandsret til at slå lejr hvor som helst i vildmarken.

Forkælelse i luksuriøse omgivelser

I behøver ikke rejse jorden rundt for at føle jer langt væk hjemmefra. På den anden side af Øresund kan I tjekke ind på de skønneste, fredfyldte steder og tjekke ud af hverdagens pligter for en stund. Forkæl jer selv med et ophold på et af de mange forskellige hoteller med hver sit luksuriøse særpræg: Slotsferie i velgørende omgivelser, spa-ophold med afslappende behandlinger, hoteller med stil og historie midt i den skånske natur – eller i de livlige byer med gode muligheder for at shoppe igennem.

Wanås konst

Oplev magien når kunst, natur og historie mødes på Wanås Konst i det nordøstlige Skåne. Her finder I en af verdens absolut vigtigste skulpturparker og et af Skånes mest attraktive besøgsmål, uanset om I er kunstinteresserede eller ej. Skulpturparken er en af verdens ypperste med over 70 samtidige værker af internationalt anerkendte kunstnere. Foruden skulpturparken har Wanås Konst indrettet en kunsthal i ombyggede staldbygninger ved Wanås Slot. Og det er også her, I kan nyde et lækkert måltid tilberedt af lokale økologiske råvarer på Wanås Restaurant.