Børnenes Sofiero var også dronning Ingrids barndomsparadis

Børnenes Sofiero

Del artiklen her

I mere end 100 år var Sofiero sommerresidens for de kongelige. Her kunne de trække sig tilbage og leve et mere normalt familieliv – blandt andet for at hengive sig til en af deres yndlingsbeskæftigelser: Haven.

Slottet blev bygget af kong Oscar II og dronning Sofia, mens de endnu var kronprinspar. Sofia gav navn til stedet. De skænkede Sofiero til barnebarnet prins Gustav Adolf og hans hustru Margareta i bryllupsgave i 1905. Det var det nye ejerpar, som udviklede parkanlægget til den oase, det er i dag.

De fik fem børn. Fire sønner og en datter. Datteren fik navnet Ingrid, og blev som voksen hele Danmarks dronning Ingrid. Men det var der nok ingen, der tænkte på, mens barnet legede i de enestående omgivelser.

Barndoms elskede sommerparadis

Til gengæld ved vi, at Dronning Ingrid livet igennem beholdt en glødende interesse for haver og blomster. Hun fortsatte hele sit liv med at besøge Sofiero – sin barndoms elskede sommerparadis. Og hun tog hele sin egen familie med til Sofiero, så hendes døtre også kunne nyde magien på dette specielle sted.

Magien er stadig en del af oplevelsen. Den kongelig ånd lever endnu. Sporene af de kongeliges indsats og visioner ses tydeligt i blomsterbedene og parkens kløfter.

Kom. Gå en tur på de samme stier og gange, som de kongelige en gang gik på. Find dit eget favoritsted blandt de mange smukke rum, som haveanlægget og parken byder på.

Se mere her.

Anbefalede aktiviteter