Oplev det smukke Söderslätt

Efterår og vinter på sydkysten

Del artiklen her

På Skånes sydkyst og i Söderslätt er der masser af skønne naturoplevelser og seværdigheder. Noget du bare må se er Måkläppen med en helt utrolig fauna og natur, et af Skånes absolut smukkeste naturreservater.

Svaneholms slot

Svaneholms slot ligger i en park ved Svaneholmssøen udenfor Skurup i Sydskåne. Det eventyrlige slot byder på en fascinerende blanding af historie, kultur og natur. Du kan leje en båd og fiske i søen eller spadsere rundt om slottet ad en spændende, smukt indrammet natursti.Svaneholms slot er et af Skånes mest interessante slotsanlæg. Det blev opført cirka 1530 af den danske ridder og rigsråd Mourids Jepsen Sparre.

Bokskogen og Torups slot

I den smukke skov Bokskogen kan du opleve pragtfuld natur og vandre ad mange forskellige ruter, både korte og længere strækninger. Her ligger også det imponerende Torups slot og park. Hvis du trænger til en lille hvilepause, kan du gå ind i den hyggelige Maderiets Slottscafé, som ligger på den anden side af gaden. På denne vandretur får du både natur- og kulturoplevelser.

I nærområdet ligger også Statsmuseet og Skolemuseet samt to golfbaner; Bokskogens golfklub og PGA of Sweden National Golf Resort.

Falsterbo fyr

Falsterbo fyr er et stykke velbevaret bygningskunst, som blev opført i 1796. Fyrmesterboligen i fyret er blandt indrettet af Falsterbo Museum, som har gjort sit yderste for at bevare stilen fra midten af 1800-tallet.

Selve naturen her er også en seværdighed, og fyrets lange historie byder på mange interessante anekdoter.

Et sprudlende fugleliv

Söderslätt har en omfattende ornitologisk mangfoldighed med svaner, gæs, glenter, musvåger, finker, stære og hejrer. Benyt lejligheden til at besøge den tilbagevendende natur- og miljømesse; Falsterbo Bird Show, med fokus på fugle.

Hver lørdag og søndag kan du også deltage i fuglekiggeri ved Falsterbo fyr. Arrangementet ledes af P-G Bentz, er gratis, og pågår til og med den sidste weekend i oktober.

Vandring i pilgrimmenes fodspor

Vil du vandre på vandrestier i frodig natur, så har Söderslätt meget at tilbyde dig. Her kan du blandt andet vandre på stisystemet Skåneleden. Start i Trelleborg og gå nordpå ad etapen som også er en del af pilgrimsruten. Eller tag ruten som går rundt om Falsterbonäset.

Vi kan også anbefale Lilla og Stora Slottsrundan gennem den billedskønne natur ved Svaneholms slot. Her finder du en oversigt og mere information om Söderslätts vandreruter.

Se flere seværdigheder i Söderslätt

Anbefalede aktiviteter