Bosjökloster

Del artiklen her

Bosjökloster, der er omgivet af Ringsøen, byder på en storslået slotspark midt i Skåne.

Gå i kloster – for en stund

Når man står og beundrer den underskønne udsigt til den frodige rosenhave og det glitrende vand på det gamle benedektinerkloster Bosjökloster, der ligger lige i hjertet af Skåne midt imellem Västre og Östre Ringsjön, giver det pludselig mening at være nonne.

Ringsjöns perle kaldes Bosjökloster også. Hvorfor er ikke svært at forstå, når man ser det idylliske hvide slot på landtangen mellem de to glitrende søer. I disse smukke omgivelser holdt benediktiner-nonnerne til fra omkring 1000-tallet og frem til reformationen. I dag er klosteret privatejet, og åbent for besøgende året rundt, så alle har mulighed for at opleve dette unikke bygningsværk og få et indblik i nonnernes liv på klostret.

Nyd den smukke have

Riddersporer, stormhatte og lavendler fører fra klostret langs saftige græstæpper mod Bosjöklostrets overdådige park med tydelig britisk inspiration. Gå ad kærlighedsstien og nyd de velduftende roser og staudebede. Husk også at gå forbi det 1.000 år gamle egetræ, der siges at være det ældste træ i Skåne, eller tag en romantisk rotur på Ringsjön – det er inkluderet i entréprisen at låne en robåd. En passende afslutning på turen rundt i parken er i caféens fine gårdhave. Prøv for eksempel den velsmagende citrontærte.

Jagtmesse og julemarked

Året rundt er der masser af aktiviteter på Bosjökloster. I sommermånederne er der klassiske koncerter i borggården. I august er der den Skånske Jakt- & Fiskemässan, der tiltrækker besøgende fra hele Norden.

Fra den første søndag i advent er der hvert år julemark på klostret, hvor fire bygninger fyldes med hyggelige boder med alt fra glas og perler til skånske delikatesser som landpølse med enebær og æblecider. I klosterkirken er der julekoncerter og små andagter.

Læs mere om Skåne her

Anbefalede aktiviteter