Cykelrute i sydsverige

Del artiklen her

Vi danskere cykler i alt slags vejr og i alle typer terræn. Men vi kan bedst lide at cykle i smukke omgivelser og på god asfalt – og helst i medvind. Dette og mere til er muligt at opleve på cykelruten Sydostleden, hvor underskøn natur og seværdigheder er i centrum. Vinden kan variere…

Kilometervis af svensk natur

270 kilometer svensk cykelparadis giver første parket til varieret natur med glitrende søer, liflige briser med duften af havvand, og endeløse æbleplantager og blomstrende enge. Cykelruten strækker sig fra Växjö i Småland til Simrishamn i Skåne. Hele 80 procent er asfalteret, hvilket gør den særligt egnet til danske cykelturister med høje standarder. Ruten er desuden stort set bilfri.

Utallige seværdigheder

Cykelruten kommer vidt omkring og blandt andet slår smut forbi Småland med dens dybe skove og traditionelle, røde gårde. Kan du lide at fiske? Så kast snøren ud i en af de bedste fiskesøer i Sverige, Mörrum Kronolaxfiske. Cykelruten kommer desuden forbi Kristianstads Vattenrike, som er et beskyttet vådområde med et rigt fugleliv og mange fiskearter. Også Ålakustens kridhvide strande og foranderlige klitlandskaber kan opleves på turen.

Sydostleden kan opleves i sin fulde længde eller i mindre bidder. Og tempoet – det er man selv herre over. Langs ruten ligger adskillige Bed & Breakfasts, campingpladser og små, skønne hoteller, hvor man kan lade op til næste dag.

Mere om Sydostleden

Husk at Sverige rigtig gerne vil have, at du og din familie kommer helskindet hjem efter cykelferien. Derfor er der påbud om cykelhjelm for alle under 15 år.

Anbefalede aktiviteter