Top 10: De bedste spasteder i Skåne

Forkæl jer selv

Ystad Saltsjöbad

Under en times kørsel fra Malmø finder du Ystad Saltsjöbad med udendørs pool, solstole og bar. På baggrund af de lækre spaoplevelser har Ystad Saltsjöbad længe været et af de mest populære spahoteller i Skåne. Deres såkaldte Creek Experience, hvor du får en helkropsbehandling konstrueret ud fra de fire elementer, jord, vand, ild og luft, tilhører det ypperste inden for spa og wellness. Ystad Saltsjöbad er så stort og luksuriøst, at det kan tillade sig at have to restauranter, så man som gæst kan vælge mellem amerikansk seafood og delikatesserne på den franske bistro.

Ribersborgs Kallbadhus

På Ribersborg Kallbadhus kan man bade og benytte saunaen året rundt. På Ribersborgs kan man også få skønne wellness-behandlinger og nyde Ribersborgs klassiske rejemad sammen med en kold øl; imens horisonten strækker sig tilsyneladende uendeligt på den anden side af ruden. Havbade, soldæk, saunaer, massage, ansigtsbehandling, zoneterapi og restaurant venter på Ribergsborgs Kallbadhus ved havet.

Foto: Ribersborg Kallbadhus, Jaque de Villiers

Hotel Skansen - Båstad

Hotel Skansen har et 250 m2 stort badehus. Det ligger på en badebro 60 meter ude i Kattegat, så det er nemt at komme i havet. Hvis man er mere til varme og luksus, kan man dog nøjes med at nyde udsigten af Kattegat fra den japanske jacuzzi. Behandlinger som hotstone-massage, aroma-ansigtsbehandlinger og kropspeeling foregår på selve hotellet, hvor der også er et velrenommeret køkken og en whiskybar i særklasse.

Falsterbonäsets Spa

Falsterbonäsets Spa ligger smukt indrammet af fredfyldt natur ved en af Skånes smukkeste strande, Ljunghusen strand. Her kan du nyde japanske klorfri bade både ude og inde. Du kan også slappe helt af i aroma- eller tørsauna med udsigt over havet og naturen, eller få en fodbehandling med stimulerende fodbad. Fra saunaen er der blot et par skridt ned til havet, hvor du kan køle dig af med en opkvikkende dukkert.

Victoria Park – Malmø

Spaoplevelsen kan sagtens kombineres med storbyferie. Prøv Malmøs eksklusive Victoria Park. Det er en lækker oase med moderne faciliteter, der leverer en allround oplevelse med pool og fitnesscenter.

Hotell Mossbylund

Hotell mossbylund ligger et stenkast fra havet og kun 40 minutter fra Malmø. Det er et lille spahotel, hvor saunaen og poolen er til fri afbenyttelse af alle overnattende gæster. Der tilbydes også mange forskellige spabehandlinger.

Foto: Hotell Mossbylund, Werner Nystrand

Vittsjö Spa & Massage

Vittsjö Spa & Massage ligger i det nordlige Skåne. Det er et intimt spahotel, som ligger helt ned til søbredden. Selvom Vittsjö ikke er det største spa i Skåne, tilbyder de en lang række spabehandlinger, der både inkluderer klassikere som varme sten, men også mere raffinerede indslag som fx chokolade- og lerindpakning. Man bor på det nærliggende gæstehus Furuliden, som Vittsjö Spa samarbejder med.

Torekov Hotell

Hotellet har i mange år tiltrukket kræsne gæster, til Bjærehalvøen i det nordvestlige Skåne for at finde det. Torekov Hotell ligger midt i et naturreservat og tæt på havet. Her er det nemt at koble helt af i relax-afdelingen; i den japanske pool og med regndråbemassage inspireret af Lakota-indianerne. Alt sammen med havudsigt.

The Lodge på Romeleåsen

Romeleåsen er et højdedrag med en forbløffende udsigt over Skåne. Alligevel kan man godt glemme, at man er Sverige, når man checker ind på The Lodge. Det er nemlig et spahotel i New England-stil. Puderne er med amerikanske flag, der står hvide træmøbler på verandaen og aflange metalpostkasser i indkørslen. Hovedhuset hedder The Main Lodge og spa’en The Deckhouse. Der er ikke nogen stor pool – til gengæld kan man smøre sig ind i akacie-honning, skrubbe sig med salt, slappe af i udendørs jacuzzi og gå lange ture i de henførende skove.

Karlaby Kro

Karlaby Kro er en hvidkalket, firlænget gård fra 1898. De hyggelige værelserne, der ligger i de gamle stalde, er luksuriøse med velkomst-portvin, klassisk musik i højttalerne og pejseknitren på dvd’en. Køkkenet serverer gourmetmad, og i spa’et kan man få hawaiansk lomi lomi-massage, kropspeelinger og kurbad med aromaolier.