Aktiv ferie i Skånes mangfoldige natur

Oplevelserne står i kø i de åbne landskaber, dybe skover og bugtende åer. Holder du af friluftslivet, og slapper du bedst af ved at bruge kroppen, vil du føle dig særdeles godt tilpas i den Skånske natur. Uanset hvilken aktiv ferieform, du foretrækker, finder du masser af muligheder i Skåne. Vi guider dig her til seks aktive naturoplevelser i absolut topklasse.

Vandring i vildnis

Den skånske vildmark byder sig til med trekking i høj klasse. Vandrere fra hele verden kommer for at opleve den rige natur med urskov, klipper og fredelige landskaber. Skåneleden er en 1.000 kilometer lang vandrerute, der består af fem delruter og 89 etaper. Der er således vandremuligheder for alle: dramatiske klipper ved kysten, der afløses af fine sandstrande. Grønne bøgeskove, dybe søer, stejle kløfter og kulturhistoriske perler. For slet ikke at nævne det rige dyre- og planteliv. Skåne er det naturlige førstevalg, når du ønsker at komme langt ind i vildnisset - blot en times rejse fra København.

Cykling i smukke omgivelser

Landskabet og klimaet i Skåne er enhver cyklists drøm. På mange veje møder du sjældent biler, og en masse cykelstier helt fri for biler. På Kattegattleden cykler du gennem et landskab af klipper, sandstrande og små landsbyer. Sæt god tid af til stop undervejs, for der er meget at se og opleve. Du kan også cykle fra den maleriske by Simrishamn på Sydostleden gennem et foranderligt landskab til Småland. Den ene smukke udsigt afløser den anden, og har du brug for en forfriskende pause, kan du stoppe ved vandfaldene ved Hallamölla, hvor vandet falder 23 meter lodret ned.

Fiskeri for alle

I middelalderen var havet omkring Skåne angiveligt så gavmildt, at man kunne læsse sild op med sine bare næver. I dag er Skåne stadig et populært udflugtsmål for lystfiskere og vildmarksentusiaster. I Skåne løber du aldrig tør for fiskemuligheder med over 130 officielle fiskepladser ved søer, åer og kysten, for ikke at nævne de mange små og mindre kendte steder, som du finder ved at spørge de lokale. Med over 400 kilometer kystlinje finder du nemt en rolig plads, hvor du kan fiske i åbent hav. Uanset hvad, er lystfiskeri i Skåne en familievenlig aktivitet.

’Ro på’ med kano og kajak

Du kommer helt ind i hjertet af den uberørte ødemark, når du ror på de vitale søer og åer i Skåne. Nyd den fantastiske atmosfære og oplev naturens mangfoldighed undervejs: Følg strømmen i de bugtende vandløb i de dybe skove og slå lejr på en øde ø. Dem finder du en del af, blandt andet i Skånes tredjestørste sø Immeln, hvor der er over 200 små øer – en del af dem er beskyttede områder for fugle. Fra Immeln kan du følge Skånes mest populære kanorute til en række andre søer i området.

Hele Sveriges ridecenter

Som et rigt landbrugsområde har man i Skåne traditionelt beskæftiget sig med heste på den ene eller anden måde. Og det er ikke overdrevet, når man taler om Skåne i dag som et eldorado for hesteentusiaster. Du finder stort set alle former for rideaktiviteter og heste her i regionen: Western,  væddeløb, araberhingste, ponyer, islandske heste, turridning – Skåne har det hele. Hvis du har din egen hest med, er der en række Bed & Box-muligheder, hvor du og din hest kan bo godt og hyggeligt.

Ypperlige golfbaner

Med over 70 golfbaner at vælge mellem siger det næsten sig selv, at Skåne har noget for enhver golfspillers smag. Regionens mange parkbaner er usædvanligt smukke, og i kombination med mildt klima og fladt terræn er der tale om baner, som ofte passer lige godt for nybegyndere som mere erfarne spillere. Men Skåne byder også på flere links-baner i topkvalitet. Vil du fuldende golfferien med lidt ekstra forkælelse, tilbyder flere hoteller golf- og wellnesspakker. I øvrigt kan Skåne med cirka 300 slotte og herregårde til hver en tid tilbyde udflugtsmål af historisk og eksklusiv karakter.