Rya Golfklubb

Del artiklen her

18-hullersbanen på Rya golfklub i Skåne er en klassisk seasidebane ved Øresund. Banen er i topstand, og hele runden byder på spændende udfordringer og strålende udsigt. Flere af Sveriges bedste golfbanearkitekter har været med til at skabe layoutet.

Banebeskrivelse

Kan du godt lide vind? Det er nemlig ofte vinden, som påvirker scoren, med mindre du spiller meget strategisk. Helt fra starten i 1934 har 18-hullersbanen Rya Old Course haft flere huller med ægte seaside karakter. Disse huller har kendetegnet banen i alle år, vel at mærke sammen med udsigtshullerne, hvor spillerne kan skue ud over Øresund. Banens signaturhuller er hul 4, 8, og 16.

Golfbanen er både meget varieret og udfordrende, og nogle kuperede huller krydrer oplevelsen efter det flade baneforløb langs havet. Som regel ser du, hvad du skal, og det enkleste er at spille klogt fremfor at tage chancer, Desto længere ud på runden du kommer, desto højere bevæger du dig op i landskabet. Hul 16, et smukt par 3 hul, spilles fra et meget højt placeret teested mod havet og Danmark i horisonten.

Rya golfklub blev grundlagt i 1934, dengang med navnet Helsingkrona GK. Klubben skiftede navn til Rya i 1936. Frem til 1948 var der kun 9 huller, men i 1956 åbnede 18-hullersbanen. I 2014 indviedes 6-hullersbanen Rya East. Denne korthulsbane er den første, som spilleren ser ved ankomsten til klubben. Den består af to par 4 huller og fire par 3 huller og karakteriseres af velplejede greens og smukt vajende siv.

Træningsfaciliteter

Klubben har fine træningsområder, og en golfshop fyldt med alt man behøver af golfudstyr og tilbehør. På Rya golfkro serveres dejlig mad, som nydes til udsigten over Øresund.

Overnatning

Rya golfklub samarbejder med flere hoteller og overnatningssteder i nærheden. Se hjemmesiden eller ring til klubben for mere information.

Rutevejledning

Rutevejledning