Kunsthåndværk-kooperativ på Lilla Torg i Malmø

Formargruppen

Del artiklen her

Formargruppen er et kunstnerkooperativ med egen butik og eget galleri i midten af Malmø. De 20 medlemmer er alle professionelle kunsthåndværkere, der arbejder med forskellige materialer. Alle kunsthåndværkerne er bosiddende i Sydsverige, og mange af dem kan også besøges i deres egne værksteder.

Butikken er formargruppens ansigt udadtil, og hylderne er derfor fyldt af kunsthåndværk fra både gruppens faste medlemmer og forskellige gæstekunstnere. Hvis du besøger butikken på en hverdag, møder du sandsynligvis Malin Jansson, som er butiksansvarlig, eller Kajsa Dahn, som også hjælper til. Lørdag og onsdag er det medlemmerne selv, som står for driften.

Butikken er en omskiftelig størrelse, da den konkret fungerer ved, at medlemmer og gæstemedlemmer skiftes til at råde over udstillingsvinduet. Det resulterer i en konstant strøm af kreative indslag og i en sprælsk butik.

Galleriet

Galleriet har en ny udstilling hver måned, hvor publikum kan opleve nye, konceptuelle og grænseoverskridende udtryk inden for moderne kunsthåndværk. Udstillingerne er nøje udvalgt og udgør ofte et modstykke til det, du kan finde i butikken.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Praktisk

Åbningstider
Man-fre
kl. 11-18
Lørdag
11-16
Søndag
Lukket

Praktisk

Læs mere