Selvforkælelse i luksoriøse omgivelser

7 stilfulde hoteller

Del artiklen her

Skåne er tæt på din hverdag. Og dog så langt fra. Velkendt og dog helt anderledes. Det er derfor nærliggende at tage et smut over på den anden side af sundet, når du ønsker at komme lidt væk fra den daglige trummerum.

Går du også rundt med et lille ønske indeni om at tage et par dage fri fra det hele? Måske få lidt godt til ganen eller gå en lang tur. Nyde parkerne. Opleve natur af en anden verden. Shop i spændende forretninger. Eller slappe helt af med en spa-oplevelse uden lige. Så kan Skåne måske hjælpe dig med at føre drømmen ud i virkelighed. Her er syv gode muligheder for at få et par dage ud over det sædvanlige.


Örenäs Slot

Velkommen til en frodig oase på den smukke skånske vestkyst. Du skal blot 15 km syd for Helsingborg for at finde det enestående Örenäs slot. Her - ud til Øresund med udsigt ud over det glitrende vand mod Ven og Danmark – byggede formanden for herredsretten August Anderberg i 1867 slottet Mariehild, som han navngav til ære for sin kære kone.

De fleste af de 115 værelser ligger i den smukke hotel- og herregårdsbygning. På selve slottet er der desuden 10 personligt indrettede værelse og en smuk slots-suite.

Det er også på slottet, du finder restauranten med en enestående udsigt over den smukke slotspark med havet i baggrunden. Stedets madfilosofi er skabt ud fra en dyb respekt for råvaren. Alt tilberedes fra grunden. Køkkenet ønsker at tage vare på den skånske madkultur og giver dig rene og spændende smagsindtryk på din tallerken.

Örenäs Slots mange faciliteter giver dig mulighed for at slappe af i et historisk miljø. August Anderbergs store hobby var botanik, og han fik plantet tropiske træer og buske i parken, hvor mange af træerne stadig kan beundres.

Lige neden for slottet finder du den lille fiskerby Ålabodarna, og med Glumslövs bakker i umiddelbar nærhed får du et fantastisk område til rådighed for gode gåture og motion.


Rusthållargården

Ude på Kullen, kun 4 km fra spidsen af denne smukke halvø, finder du Rusthållargården. Lige midt i det idylliske fiskeleje Arild. Byen ligger ved foden af klipperne ud mod havet. Og hotellet ligger på byens Storgade. Den er næppe 3 meter bred. Det siger lidt om den ro og stilhed, som venter dig, sammen med en fantastisk udsigt ud over Skälderviken.

Rusthållargårdens historie strækker sig tilbage til slutningen af 1600-tallet.

I 1904 blev gården indrettet som hotel med restaurant. Og blev snart kendt som et udflugtsmål for mange kulturpersonligheder om sommeren.

Historien lever stadig på stedet. Det er femte generation, der har ansvaret for familievirksomheden. De driver hotellet med lige dele tradition og udvikling – blandt andet i køkkenet, hvor et nyt madkoncept sætter spændende smagsoplevelser på menuen. Konceptet er udviklet i samarbejde med Sebastian Gibrand, som er med på det svenske kokkelandshold.

Gæsterne nyder stedet. Velværet er åbenlyst hos gæsterne i spa- og poolområdet. Glæden lyser ud af folk, der nyder et måltid i den store smukke spisesal. På vinterrassen er nogle optage af en dyb samtale. Andre nyder blot et godt glas og udsigten over havet.

Kom og nyd bjerget, havet og lyset. Udforsk Kullens enestående natur. Du kan vandre, klatre på bjergsider, tage på hvalsafari og se marsvin, udforske grotter og trampe dig hele vejen op i Kullens berømte fyr. Du kan også låne en cykel på hotellet og indtage området på to hjul. Hvis du er til keramik og kunsthåndværk, skal du vide, at Kullens natur, lyset og beliggenheden har trukket mange kunstnere til området.


Ystad Saltsjöbad

Holder du af spa, må du ikke snyde dig selv for et ophold på Ystad Saltsjöbad. Det er kort sagt fantastisk. Her er noget til alle dine sanser. Spaoplevelser af en anden verden. Flot natur ved den smukke kyst. God mad fra lækre restauranter.

Ystad Saltsjöbad har en mere end 100-årig tradition for det gode liv. Du mærker det i den måde, du bliver mødt på, i faciliteterne og i omgivelserne, der er ført helt up to date. Du bliver godt gammeldags forkælet. Det mærkes i den grad, så Ystad Saltsjöbad blev kåret som Sveriges bedste spa-anlæg i 2015.

Spa-anlægget er stort. Men det mærker du ikke. Det er opdelt i mange mindre miljøer, hvor du kan være dig selv og nyde livet. Du kan vælge en lang række behandlinger, som gør godt for dit ansigt, din hud, din krop og din skønhed. Du kan downloade et helt menukort, som du kan studere inden din ankomst.

Alle værelser har en høj standard, og du vælger selv, om du booker et helt almindeligt værelse eller ønsker at gå hele vejen ved at vælge en grand suite. Gør du det sidste, kan du ikke bare nyde den store luksussuite, men også to rummelige balkoner og eget udendørs jacuzzi under opholdet.

Gå ikke glip af den unikke og prisbelønnede oplevelse: ’The Creek Experience’. Det er en helkropsoplevelse af en anden verden. Du gennemgår de fire elementer, jord, vand, ild og luft. Du starter med fødderne og ende som et nyt menneske opfrisket af stimuli til alle sanser. Damp, is, varme, afslappende bade, vand, scrubs, massage, marokkanske lermasker, et douche af en anden verden, velduftende olier…

Ystad Saltsjöbad byder på to restauranter – en svensk-amerikansk seafood restaurant og et fransk brasserie. Begge med fokus på kærlighed til god mad. Masser af frisk skaldyr, fisk og gode grøntsager i den ene. Charcuterier, lækre forretter og bøffer frisk fra grill med trøffel, andelever eller blot bearnaise og salat i den anden.


Torekov Hotel

Helt ude på spidsen af Bjärehalvön, lige overfor Kullen, finder du Torekov Hotel. Midt mellem Skälderviken og Laholms Bugt. Lige der, hvor smukke bøgeskove, urgamle stengårde og fuglerige heder mødes med strandengene. Miljøet indbyder til afslapning, god mad og lidt tid til jer selv.

På hotellet finder du masser af små steder, hvor du kan nyde roen, lyset, udsigten og stilheden. Sæt dig med den, du holder af. Nyd et godt glas eller en god bog foran pejsen i hotellets lounge. Find en god stol at krybe ned i. Forkæl dine sanser i stedets fine spaafdeling med bl.a. dampsauna og varme japanske udendørspools. Oplev en eller flere af de mange luksusbehandlinger til fx ansigt, hænder og fødder eller kroppen. Indtag relax-afdelingen med panoramavinduer mod himmel, hav og jord. Se skyerne drive over himlen. Lad tankerne flyve.

Torekovs lækre restaurant byder på stor velsmag både med spændende morgenbuffet og smækre menuer om aftenen. Køkkenet er kendt for at arbejde med gode lokale råvarer og kvalitetsbevidste producenter. Inspirationen henter køkkenet både i traditionen og i nye trends. Det giver menuer med spændende kontraster – lavet af kokke, der brænder for kvalitet.

Indtag nogle af Skåne-stiens ca. 1.000 kilometer naturlig skønhed på vandresko. Oplev området på cykel. Besøg områdets gårdbutikken og de små producenter. Byen Torekov har en historie, der går tilbage til 1200-tallet. Det er en gammel fiskerby. Så nyd de snævre gader med gamle fiskerhuse. Se på kunsthåndværk og besøg gallerier. Slå ud på en eller flere af de fantastiske golfbaner, der ligger i nærheden af Torekov Hotel.


Häckeberga Slot

Det er et eventyr, der åbner sig, når man ankommer til Häckebarga Slot. Slottet ligger utroligt smukt på en af Häckeberga-søens syv holme. Du finder eventyret blot 30 km øst for Malmø, midt i et af Sveriges smukkeste naturreservater. Her kan du nyde fantastisk natur og et rigt dyreliv.

Værelser ligger på selve slottet eller i slottets anneks, Jagtpavillonen. Alle værelser er alle lidt forskellige, men er indrettet, så de harmoniserer med slottet og slotsfornemmelsen i øvrigt. Det rette valg af farver, sengetøj, puder, belysning m.v. fuldender indtrykket af at bo på et slot. Som gæst kan du vælge mellem enkelt- og dobbeltværelse samt juniorsuiter.

Slottets køkken hylder den skånske madkultur. Derfor finder du god smag lavet med lokale råvarer på din tallerken. Sæsonerne er i højsædet.

Vinkælderen er et kapitel for sig. Du kan finde udsøgte vine fra dine favoritområder – eller vælge aftenens vinmenu, hvor vinene er nøje udvalgt til de tryllerier, som køkkenet har valgt at skabe på den aften, du er gæst. Holder du af øl, byder stedet på både internationalt kendte bryg og lokale mikrobryggerier.

Kom og nyd en gåtur rundt om Häckeberga Slots egen sø. Den tager godt en time og giver dig store chancer for at se hjort eller rovfugle på din vej rundt. Du kan også berige dit golfspil ved at slå ud på en eller flere af de golfbaner, som findes i nærheden.

Foto: Häckeberga Slott

Elite Hotel Mollberg Helsingborg

Elite Hotel Mollberg er et hotel med sjæl. Det ligger centralt i Helsingborg. Og det har det gjort længe. Hotellet er nemlig et af Sveriges ældste hoteller. Det kan føre sin aner helt tilbage til 1300-tallet, hvor der på adressen på Stortorget blev drevet logi-virksomhed.

Den nuværende bygning er fra 1800-tallet og er nænsomt moderniseret, så sjælen er bevaret. Du mærker historiens vingeslag allerede ved ankomsten til den flotte, klassiske reception.

Du kan vælge mellem tre restauranter på hotellet. Café le fil du Rasoir er et moderne fransk brasserie i klassiske rammer. Wienerstole, spejle, hvide duge, smukke glas dominere indretningen. Menuen byder på franske lækkerier og er tilrettelagt, så alle kan gå lykkelige fra bordet. The Bishop’s Arms giver dig en ægte engelsk pub-oplevelse. Og har byens største øl- og whiskysortiment. Endelig kan du nyde god mad og drikke på Paolo’s, som er et nyt café- og restaurantkoncept med rødder i den italienske madtradition.

Med den centrale beliggenhed på Stortorget midt i Helsingborg, finder du alle byens fristelser og herligheder lige uden for Hotel Mollbergs dørtrin. Find de spændende specialbutikker, opsøg byens gastronomiske højborge, nyd Dunkers Kulturhus, besøg Europas smukkeste park ved Sofiero Slot, opdag Frederiksdals haver og udforsk historien med et besøg i forsvarstårnet Kärnan, der troner højt over Øresunds vande.


Clarion Malmö Live

Med en perfekt beliggenhed centralt i Malmö og ved Malmö Högskola, er du som gæst på Clarion Malmö Live nabo til kultur, fornøjelser, shopping, parker og Malmøs egen strand, Ribersborg. Er du arkitektur-fan og interesseret i både ældre og nye arkitektoniske perler , så finder du både Malmöhus Slott og Turning Torso i gåafstand. 

I restauranten på Clarion Malmö Live kan du opleve smagen af sydamerikansk streetfood, få en smag af Manhatten i et spændende samspil med skånske råvarer eller nyde en lækker drink i skybaren, 85 meter over havet. Marcus Samuelsson, en af verdens mest succésrige kokke, kreerer smagssensationerne som kan prøves i to à la carte koncepter. I hotellets træningsfaciliteter er der mulighed for gruppetræning, traditionel badstue og massage. Du kan også blive vejledt af en personlig træner. Vil du hellere løbe en tur i området, ligger den smukke Slottsparken lige i nærheden. 


Anbefalede aktiviteter