Øland

Del artiklen her

Øland er brofast med resten af Sverige via den 6 km. lange Ölandsbron, der strækker sig over Kalmarsund fra fastlandet lige nord for Kalmar på Smålands østkyst.

Solrige Øland er et favorit feriemål for svenske familier, der lejer sommerhuse (”sommarstugar”) eller bor på en af de 25 veldrevne campingpladser eller feriebyer på øen. Der er også et flot udbud af hytter, både ude i naturen og på campingpladser, huse og villaer, der udlejes til feriegæster.

På Øland kan I tillade jer at forvente sol, hav, lange hvide sandstrande og masser af familieaktiviteter. Her er masser af svenske familier, og faktisk holder den svenske kongefamilie også deres ferie her hver sommer på sommer residensen Solliden. I kan besøge konge familiens sommersted, og opleve den store smukke hvide italiensk-inspirerede villa og den omliggende park.

Ølands ”ikke-royale” campingpladser er både veldrevne og velholdte. Mange af dem er ”selv-forsynende” med butikker, underholdning og familieaktiviteter. Nogle af de mest sceniske campingpladser på øen ligger helt ned til stranden i øens nordlige ende, bl.a. Böda Sand.

Et par steder på Øland skal I bare nå at se og opleve, bl.a. Borgholms Slot, den smukke gamle slotsruin med mængder af aktiviteter for børn i perioden fra juni til august. Vil I ikke bare se på, så ta’ ned til Eketorps Borg, et genopbygget gammelt fort, hvor I kan deltage i middelalder-aktiviteter som f.eks. at kæmpe med lanser.

Helt nede i den sydlige del af øen kan I møde fortiden på Gettlinge gravplads, eller besøge ‘Stora Alvaret’, der er en gigantisk limstensslette med sin helt egen unikke biologiske profil og forhistorie. Store Alvaret er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Hvis de fascinerende limsten på Stora Alvaret ikke kan begejstre nok, bør I kikke indenfor i Ölands Djur & Nöjespark. Stedet er hjem for hen ved 160 dyrearter, har en storartet forlystelsespark, der både rummer et vandland og en stor ‘Pirate Park’.

I kan få informationer og gode tips om de bedste strande og hemmelige ”smørhuller” på turistkontoret på Storgatan 1 i Borgholm midt på øen. Hvis I vil vide en masse mere om Øland, så klik her.

Anbefalede aktiviteter