Besøg den sagnomspundne ø Blå Jungfrun

Ture med M/S Solkust

Del artiklen her

Tag med M/S Solkust til den sagnomspundne ø og naturreservat Blå Jungfrun (Blåkulla) eller følg med på et rejekrydstogt i Oskarshams skærgård.

Blå Jungfrun

Besøg den sagnomspundne og mytiske ø Blå Jungfrun. Den særprægede ø ligger mellem Byxelkrok på Öland og Oskarshamn på fastlandet. M/S Solkyst sejler ud til øen både fra Byxelkrok og Oskarshamn. Øens rødlige granitklipper, der er glatpoleret af istidens gletsjere, rejser sig 86 meter over havet. Udsigten fra det højeste punkt er forbløffende smuk. I klart vejr kan man se Dämmans fyr i syd og Ölands nordlige odde i nord.

Siden oldtiden har der verseret masser af historier og sagn om denne unikke ø. Mest kendt er vel sagnet om Blåkulla, som heksene besøger i påsken. Men det er næsten ligeså kendt, at den, der tager nogle af øens fine sten med sig, bliver ramt af en ulykke. Der er ingen bebyggelse på øen, udover en vagt/guidehytte og tørklosetter ved øens tre fortøjningspladser. Et besøg på Blå Jungfrun forudsætter, at man medbringer mad og rigeligt med væske samt praktisk fodtøj.

Hvis I er i Oskarshamn, bør I absolut tage en tur ud til denne ø. Nyt for i år er, at I også kan booke en tur til Blå Jungfrun med overnatning i øens nybyggede læskur.

Pris: Voksen 280 SEK, børn 7-15 år 140 SEK, under 7 år gratis. Familiepris: 2 voksne og 3 til 5 børn 7-15 år 850 SEK. Kontant betaling eller med kort ombord ved afrejsen.

Se fartplan her: http://www.solkustturer.se/se/fasta-turer-blajungfrun-swe


Rejekrydstogt

Hyggelige og fornøjelige rejekrydstogter for alle, der vil more sig og samtidigt opleve Oskarshamns smukke skærgård. Der er altid en troubadour ombord, som underholder og sørger for, at stemningen er i top. Båden medtager maks. 58 personer, så alle selv kan bestemme, om vejret passer til at sidde inde eller ude.

Pris: 350 SEK/voksen

Hvornår? Onsdag og fredag 24. juni - 7. aug. kl. 18:30-21:45. 12. aug. - 4. sep. kl. 17:30-21:00


Information

Blå Jungfrun
Pris voksen
280 SEK
Pris børn 7-15 år
140 SEK
Rejekrydstogt
Pris voksen
340 SEK

Information

Læs mere