Sommeraktiviteter

Del artiklen her

Det sydlige Halland ligger lige om hjørnet, så snart man kører i land i Sverige. Her findes nogle af Sveriges bedste og største strande, masser af aktiviteter inde i landet samt charmerende middelalderstemning i byen Laholm.


Sveriges længste sandstrand

Hvis man kan få børnene ud af fantasiens imaginære rustning og i et par badebukser eller en badedragt i stedet, så lokker det sydlige Hallands lækre strande eller smukke skovsøer.

For eksempel Mellbystrand, hvor der er ikke mindre end 12 kilometer fint og rent sand at brede sig over, og sandet fortsætter såmænd ud i havet, så der er blød bund at stå på. Længst mod syd ændrer stranden så navn til Skummeslövsstrand, men uanset navnene taler vi sådan set om en ubrudt drømmerisk strand med rent vand, fint sand og skønne klitter. En af Sveriges bedste og den længste i hele landet.

Strandene ligger under en times kørsel fra færgen i Helsingborg og yderligere en halv time, fra Øresundsforbindelsen rammer Sverige. Sådan en sommerdag, hvor temperaturer i luft og vand er yderst sympatiske, og solen tilmed skinner, er det ikke underligt, at det kan være svært at hive ungerne op fra bølgerne.


Fuld fart på sommerkælkebanen

Når der skal findes afvekslinger under ferien eller i weekenden i det sydligste Halland, er der et væld af muligheder. Her er flere meget badevenlige små søer, hvor I kan slå jer ned ved bredderne, slappe af, slikke sol og hele tiden have børnene inden for synsvidde, når de plasker i vandet.

Skal det være lidt vildere, kan I besøge sommerkælkebanen i Kungsbygget lige ved den smukke Hallandsåsens skråning. Det er en forrygende oplevelse for både børn og voksne.

Her kan I opleve spænding, så det kildrer i maven. Banen er på 935 meter, og fra toppen suser I nedad i skarpe kurver, igennem skoven og det herlige landskab. Det kræver ingen ekspert at prøve det, og farten kontrollerer I helt selv.

Tempoet er til gengæld noget roligere, når I sidder i en kano og padler i de skønne søer omkring Hjörnered, omtrent en halv times kørsel inde i landet fra Mellbystrand. Måske har I valgt den populære tur, som både omfatter søerne og Lagan-elven imellem Knäred og Skogaby. I øvrigt også et yderst populært fiskeområde.

Her kan I leje familiekanoer med plads til fire personer lige fra tre til flere timer. En tur i kano er den perfekte måde at opleve familiesamvær på.

"Her kan I opleve spænding, så det kildrer i maven"

Yndige Laholm

Hvis husgavlene kunne tale, ville nogle af dem kunne berette om meget gamle tider i Hallands ældste og mindste by, Laholm. Dog er selv de ældste af husene i Laholm noget yngre end de omkring 800 år, som byens tidligste historie rækker tilbage.

Når I spadserer rundt i den gamle bykernes snoede stræder, går I på toppede brosten og nyder følelsen af, at tiden står stille.

Her i Gamleby, som kvarteret hedder, hersker en egen intens atmosfære. Her er hyggelige små butikker og caféer indrettet i de gamle huse, men nu og da blander nogle af byens 30 kunstværker sig tillige i synsfeltet. Svenskerne kalder Laholm for ”den lilla staden med de stora kunstverker” – flest i form af skulpturer. Og så findes Nordens eneste tegningsmuseum i Laholm. På en spadseretur igennem Gamleby kommer I forbi det gamle pottemageri, og i den skønne have kan I sidde og slappe af.