Fisk og skaldyr i Bohuslän

Skaldyrsrejsen

Del artiklen her

Elsker du hummer? Løber tænderne i vand ved tanken om friske blåmuslinger? Eller er du helt vild med at spise krebs? Så tag med på en skaldyrsrejse, dine smagsløg sent vil glemme.

Er du vild med delikatesser fra sø og hav, skal du tage til Vestsverige for at få den helt store kulinariske oplevelse. Vestsvenske skaldyr er nemlig nogle af de mest smagfulde i verden, takket være det kolde og rene vand i denne del af Sverige.

Krebs – en svensk klassiker

I Sverige har man spist krebs siden 1660-tallet. Dengang var det forbeholdt de rige, men i 1800-tallet blev krebsen også tilgængelig for middelklassen, som et festmåltid de mørke efterårsaftener. ”Kräftskivan” eller krebsegildet blev til i begyndelsen af 1900-tallet. Det er en livlig fest og en hyldest til den forgangne sommer. På en klassisk ”kräftskiva” pyntes både bordet og lokalet i overflod. Gæsterne tager skøre krebsehatte og hagesmækker på, drikker brændevin og synger drikkeviser. En tærte med västerbottenost og knækbrød hører til ved måltidet, som også kan indeholde andre svenske delikatesser.

Der er altid diskussion om, hvorvidt det er krebs fra havet eller fra søerne, der smager bedst. Hvorfor ikke prøve begge dele?

Blåmuslinger – blå som Bohuslän

Blåmuslinger er både en fryd for øjet og for ganen. Den smukke blå farve minder om nuancerne i det bohuslänske landskab og forstærker helhedsoplevelsen yderligere. Hvis du oven i købet følger med ud på havet og plukker muslingerne selv, inden du tilbereder dem, bliver det kulinariske eventyr komplet.

Blåmuslinger er både lækker, sund og miljøvenlig mad – og skønt muslingen er en lille størrelse, gør den stor succes. For eksempel arrangeres en blåmuslingefestival, hvor der stemmes om de bedste opskrifter.

Hummer – havets sorte guld

Hummeren står øverst på listen over delikatesser fra havet, og i efteråret er den centrum ved skaldyrsfesterne i Vestsverige. Man har svært ved at forestille sig en mere genuin Bohuslän-oplevelse end at tage ud i skærgården med nogle af Sveriges dygtigste hummerfiskere, en solskinsdag hvor den kølige vind bider let i kinderne. Tilbage i land kan du nyde en af de mange hummerpakker med middag og overnatning, som tilbydes af flere hoteller og restauranter i Bohuslän.

Bestil din skaldyrspakke på www.vastsverige.com

Velkommen til Vestsverige!


Anbefalede aktiviteter