Har du prøvet at klappe en elg?

Smålandet elg- og bisonsafari

Del artiklen her

Følg med på en spændende rejse gennem elgens rige. På den tre kilometer lange snoede skovvej kan du opleve skovens konge og amerikanske bisonokser på meget tæt hold. Det er nemt at finde vej til Smålandet Älgsafari, som ligger lige ved motorvejen E4 i Markaryd.

Elgsafari i tog eller bil

I kan besøge elgene på to forskellige måder. Den ene er med det 27 meter lange safaritog. Stig ind i en af de rummelige og bekvemme togvogne og følg med på en tur gennem elgenes og bisonoksernes skov. Både elge og bisonokser er tamme og kommer gerne hen til toget for at blive fodret af passagererne. Lokomotivføreren er guide og informerer om de store dyr, så I kan lære dem nærmere at kende. Turen med safaritoget varer cirka 45 minutter.

I kan også køre gennem indhegningen i egen bil. Bakke op og bakke ned gennem den tre kilometer lange skovvej. Elgene er vant til biler og vil gerne fodres. Der er meget at kigge på undervejs. Måske står en elg og drikker vand ved bækken, eller måske er der en badende elg i den store dam, for elge elsker nemlig at bade.

Spis nybagte vafler og klap dyrene

Udover elge og bisonokser er der også geder og høns. Børnene kan lege og kæle med gederne, mens I bestiller vafler i caféen. Smålandets gård har aner fra 1700-tallet, hvilket afspejles i caféens indretning. Her bliver I mødt af smukke tapeter, knirkende gulve og lave døre – og selvfølgelig den skønne duft af nybagte vafler.

Ingen elgpark er komplet uden en souvenirbutik. Her er et pragteksemplar af slagsen, hvor du kan købe alverdens sager med elge, et kært minde om safarituren. Den gamle brønd midt inde i butikken er en seværdighed fra 1700-tallet.

Kontakt

46(0)43312923
E-mail os
Website
Kontakt

Fakta om Smålandet

Fra København
2 t
Fra Helsingør
1,5 t
Elgen kan veje
~600 kg
Safariturens længde
3 km
Pladser på safaritoget
60 pers.

Fakta om Smålandet

Læs mere