Når eventyr bliver til virkelighed

Astrid Lindgrens verden

Del artiklen her

Astrid Lindgrens verden er et eventyrligt sted for både store og små. Alle, der er vokset op med historierne om Pippi, Emil og Astrid Lindgrens andre herlige figurer, kan genkende stederne i parken. Her er rig lejlighed til at blive draget med ind i eventyrene.

Astrid Lindgrens verden er Sveriges største udendørs teater med mange forskellige scener, hvor der dagligt vises specielle forestillinger, alle baseret på Astrid Lindgrens historier.

Astrid Lindgrens verden byder små mennesker på store oplevelser
For et barn er det en stor oplevelse at lege med Pippi, Karlsson på taget, Emil eller nogle af de andre favoritter. Den mulighed får børnene mellem forestillingerne, når figurerne bevæger sig rundt blandt gæsterne i de forskellige miljøer og ude i parken.

Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og Ronja Røverdatter – alle bor her
I Villa Villekulla bor Pippi Langstrømpe, og der hvor Pippi er, sker der altid noget. I kan se hende kæmpe mod pirater eller mod Dunder-Karlsson og Blom, for i næste øjeblik at drille Kling og Klang. I Katthult kan I opleve en bondegård, som den så ud ved det forrige århundredeskifte, og I kan gå ture på slettens enge og se de hundredårige egetræer. I nærheden ligger en legelade, en lille sø og en lo, hvor I kan hoppe i høet. Selvfølgelig er Emils værksted, som er fyldt af træmænd, også her. Familien Svensson er her hele sommeren, for det er jo her, de bor. Eventyret fortsætter i Mattisborgen og ude i den store Mattisskov. Besøg borgens fangehuller, prøv at ligge i Skalle-Pers seng og se Helvedesgabet åbne sig lige foran jer. Ronja, Mattis Lovis og alle de andre røverne er her i højsæsonen.

Mæt på den gode måde
Hvis I ikke har madkurv med, som kan nydes på en af de mange picnicpladser, er der flere restauranter at vælge mellem – alle med god og rigelig mad på tallerkenen. I parken tilberedes maden fra grunden, og man bruger lokale råvarer. Mange af opskrifterne er smålandske husmandsklassikere; Raggmunk (kartoffelpandekage) med flæsk er en af favoritterne. Naturligvis er der også både köttbullar (minifrikadeller) og pandekager.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Åbningstider

11/5 - 13/6
10 - 17
12/6 - 30/8
10 - 18

Åbningstider

Læs mere