Ude og spise

Del artiklen her

Gennem de seneste 10 år har Sverige fået internationalt ry for kulinariske og gastronomiske udfoldelser og kreativitet; overalt i Sverige og på alle niveauer venter der store oplevelser med bordets glæder.

Der er selvfølgelig stor vægt på landets naturlige råvarer af høj kvalitet: Især ”alt godt fra havet” i frisk, gravad og røget stand (særlig sild, krebs, laks og ål) og vildt som elg og rensdyr.


Det berømte svenske ”Smörgåsbord” er ikke så udbredt i dag, men de fleste hoteller har morgenbuffet med elementer fra ”Smörgåsbord”, og ved juletid vælter det med muligheder for at kaste sig over det store traditionelle “julbord”.

Det multikulturelle svenske samfund har også resulteret i et bredt udvalg af etniske restauranter og et spændende ”mix”, hvor traditionelle svenske retter bliver ”genopdaget” med nye udenlandske ingredienser.

En gedigen tre-retters menu med vin koster typisk 300-700 SEK på en restaurant i mellem prisklassen. “Dagens rätt” fås på de fleste restauranter ved frokosttid (mellem kl. 11.00 og 14.00). Den koster typisk omkring 60-90 SEK for en hovedret (ofte flere valgmuligheder), brød og smør, salat, en mineralvand og kaffe. Der er også et stort udvalg af caféer og cafeterier til at stille den ”hurtige” sult.

De førende kreditkort kan anvendes på restauranter over hele Sverige.

Anbefalede aktiviteter