Med tog til Sverige

Del artiklen her

Københavns Hovedbanegård – og dermed resten af Danmark – er nu i stor stil koblet på det store og velfungerende svenske jernbanenet med DSB Øresunds og SJs (de svenske statsbaner) mange tog direkte over Øresund, inkl. højhastighedstoget X2000.

Det betyder, at toget direkte fra København er et effektivt transportmiddel, når I skal på ferie eller bare på indkøb en enkelt dag i hele det sydsvenske område helt op til Göteborg eller til Stockholm. Samtidig er der forbindelse med SJs øvrige tog i resten af Sverige. Toget passer rigtigt godt til en shoppingtur til Sydsverige, fordi stationerne oftest ligger midt inde i centrum tæt på forretningsgaderne.

De mange tog over broen har gjort København og Kystbanen fra Helsingør til en integreret del af hele det sydsvenske regionale togsystem. Fra Danmark kan I nu komme med direkte og behagelige tog til en lang række sydsvenske byer. Öresundståg kører med høj frekvens direkte til bl.a. Malmø, Lund, Hässleholm, Kristianstad, Karlskrona og byerne i Blekinge, Växjö, Kalmar og flere andre byer i det sydlige Småland og til byerne op langs den svenske vestkyst fra Helsingborg til Göteborg. Flere steder er der forbindelse videre med bl.a. Skånetrafikkens Pågåtåg til bl.a. Ystad og Simrishamn.

Det er i reglen muligt at medbringe cykler på toget til Sverige. Check gerne med DSB Øresund eller Öresundståg, om der kræves reservation på lige netop det tog, I evt. skal ha’ cykler med.
Læs mere om DSB First og de mange togforbindelser i Syd- og Vestsverige her.

SJ (de svenske statsbaner) kører tog direkte fra København til Kalmar i Småland, til Göteborg (både via Helsingborg og Hässleholm) og til Stockholm med stop i de store byer i Småland og Östra Götaland. Langt de fleste afgange køres med det komfortable højhastighedstog X2000, der tilbyder både internetopkobling undervejs, servering og valg mellem 1. og 2. klasse. Med X2000 forbindelserne er toget et godt alternativ til både fly- og rejsetransport på lidt længere rejser i Syd- og Vestsverige.
Læs mere om SJ og togforbindelserne fra København her

Anbefalede aktiviteter