På udkig efter vilde dyr

Ørne- og sælsafari

Del artiklen her

Båden ligger og venter på dig i Västerviks skærgård, for Idö skærgårdslivs aktivitetsguide inviterer på ørne- og sælsafari i det smålandske øhav. Västerviks ydre skærgård en ægte vildmark. Blandt holme og skær møder du sæler og ørne og får en storslået naturoplevelse.

Bare en halv times bådtur fra Västerviks centrum venter den ydre skærgård. Her hersker ørne og sæler. Havets overflade brydes af holme og skær, som er perfekte, når gråsælerne hviler sig. Du møder de tre meter lange og 200-300 kilo tunge basser og kan kigge dem dybt ind i deres milde, brune øjne. Højt over horisonten svæver havørnen i cirkler. Det er Nordeuropas største ørn, og den har et vingefang på 250 centimeter.

Dygtig guide på safarituren

Turen afgår fra Västerviks skærgårdsterminal på Horns odde, og bare få minutter senere er du ude i Sveriges smukkeste arkipelag, Västerviks skærgård. Frodige øer med sommerhuse afløses snart af golde klipper, når båden forlader kysten. Her ude venter havets giganter; gråsælen og havørnen. Idös dygtige aktivitetsguide viser dig deres foretrukne steder. Fra januar til august er der adgangsforbud på visse øer for at beskytte dyrelivet. I den periode går turen til andre områder, altid med største respekt for dyrelivet.

Hav og klipper i Västerviks skærgård

Benyt chancen og book en tur tidligt om foråret eller sent om efteråret og oplev skærgården, når den er smukkest. Om foråret ligger der en let morgentåge, fuglene yngler, og havet er stille. Farveskalaen går fra gråt til blåt, og civilisationen er langt borte. Efteråret byder på klare farver og strålende sol over et grønt hav. Husk den varme jakke, en sweater og nogle praktiske sko og nyd naturen som den er, eller hold pause fra strandlivet og tag på safari mellem sæler, ørne og glitrende bølger.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Kontakt

46(0)49087520
E-mail os
Website
Kontakt

Aktiviteter

Ørne- og sælsafari
Ja
Kajak
Ja
5-kamp
Ja
Sauna og relax
Ja

Aktiviteter

Læs mere