Kultur og debat

Smålands Kulturfestival

Del artiklen her

I slutningen af oktober og starten af november er det igen tid til årets smålandske kulturfest. I fire dage vil der være koncerter, udstillinger, underholdning, forelæsninger og meget mere på flere forskellige steder i Småland.

For fjerde år i træk rettes opmærksomheden mod Smålands unikke landskab under kulturfestivalen. Publikum fra nær og fjern hilses velkommen til en fest, der lyser tilværelsen op i efterårsmørket, når vi behøver det allermest. Kulturfestivalen bygger på et samarbejde mellem forskellige aktører, artister, foreninger, kulturinstitutioner, virksomheder og kommuner.

Årets festivaltema er feminisme og ligestilling. Allerede på nuværende tidspunkt er flere artister booket og mange programpunkter fastlagt. Der bliver alt fra koncerter med Abalon Dots til foredrag om kvindehistorie i 1200-tallet. Et af programpunkterne er en koncert med Sjöströmska Kvartetten fra Göteborg, et ensemble som modtog det kongelige svenske musikakademis stipendium i 2014. Succesen med det populære madmarked i Vrigstad gentages, og på Spelverket i Eksjö byder et fransk danseorkester op til dans.

Programmet er alsidigt, og der tilføjes stadig nye punkter. Hold dig opdateret på Smålands Kulturfestivals egen hjemmeside.