Masser af jul i smukke Småland

Del artiklen her

Hvis du har planer om en lille afstikker inden jul, er der mange muligheder for at komme i julestemning i Småland.

Jul i historisk slotsmiljø

Nordens bedst bevarede renæssanceslot, Kalmar Slot, åbner deres historiske sale for et julemarked med 110 udstillere, der sælger "hemslöjd", mad og kunsthåndværk i træ, halm og tekstil. Her kan store som små opleve en unik periode i nordisk historie kombineret med ægte svensk julehygge.
Læs mere om Kalmar Slot og julemarkedet.

Oplevelser i sne og glas

Tag på julemarked midt i Glasriget, hvor det hæderkronede mærke Kosta Boda blev født og se ikke mindre end tre millioner lys funkle og lyse skoven op, når Kosta Julemarked inviterer til en oplevelse med hele familien. Her kan man selvfølgelig dykke ned i en verden af glaskunst, men der er også standup-shows, tryllekunstnere og aktiviteter for både store og små.
Læs mere om Kosta Julemarked.

Alt hvad julehjertet begærer

På det historiske Huseby Bruk afholdes hvert år Nordens største julemarked, Smålandsjul på Huseby, hvor 170 udstillere byder de over 33.000 besøgende indenfor til at se, dufte og røre ved julemad, smukt håndværk og unikt design. Sæt hele dagen af til at suge til dig i de i alt ni rum med julehåndværk og husk også at se museet på det gamle gods, der er en af Smålands største attraktioner.
Læs mere om Smålandsjul på Huseby.

Jul i klassisk svensk træhusby Eksjö

Julemarkedet i Eksjö må ligne noget Emil fra Lønneberg kunne have gået rundt i. Det klassiske miljø med træhuse fra 1800-tallet er bevaret, og på det store torv er der julemarked 4.-6. december. Her er der alt fra vikinger, som viser deres håndværk frem til gøglere, gløgg og godter.
Læs mere om jul i Eksjö.

Anbefalede aktiviteter